Αρχαία, ναρκωτικά και όπλα σε αγρόκτημα στη Ροδόπη

Αρχαία, ναρκωτικά και όπλα σε αγρόκτημα στη Ροδόπη

Ένας μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων μαζί με 43 αμπούλες μορφίνης βρέθηκαν σε σπίτι ηλικιωμένου σε χωριό της Ροδόπης

Αρχαία, ναρκωτικά και όπλα σε αγρόκτημα στη Ροδόπη
Μια ολόκληρη «συλλογή» από αρχαία αντικείμενα που η προέλευσή τους παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής, ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι και το αγρόκτημα ενός ηλικιωμένου σε χωριό της Ροδόπης, όπου έκαναν έρευνα μετά από πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του ναρκωτικά.

Πράγματι, οι αστυνομικοί βρήκαν 43 αμπούλες μορφίνης και εξετάζουν πώς έφτασαν στα χέρια του 70χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος συνελήφθη. Μάλιστα, είχε στην κατοχή τουλάχιστον δυο κυνηγετικά όπλα χωρίς την απαραίτητη άδεια και τρεις κάννες όπλων. Εκείνο, όμως, που άφησε άφωνους τους αστυνομικούς ήταν το πλήθος των αρχαίων αντικειμένων που ανακάλυψαν στο σπίτι- μουσείο!

Κλείσιμο
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης εστάλησαν για εξέταση 90 αρχαία νομίσματα από τα οποία 16 των βυζαντινών χρόνων, 70 των ρωμαϊκών– ελληνιστικών, ένα οθωμανικό, ένα ενετικό, ένα της αρχαίας Τοπείρου και ένα της αρχαίας Μαρώνειας, τρία αρχαία αγγεία και 26 τεμάχια αμφορέων, 26 χάντρες και σφοντύλια, 21 μολύβδινα, 31 χάλκινα και έξι γυάλινα, λίθινα και σιδερένια αντικείμενα, τρεις λίθινες μυλόπετρες και επτά πήλινα αγγεία των οθωμανικών χρόνων. 

Ο 70χρονος παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής προσπαθούν να εξακριβώσουν αν τα αρχαία αντικείμενα προέρχονται από λαθρανασκαφές και από ποιες περιοχές, καθώς και αν ο ηλικιωμένος σκόπευε να τα πουλήσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης