Φεστιβάλ για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων από τον ΟΚΑΝΑ

Φεστιβάλ για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων από τον ΟΚΑΝΑ

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Θεοδώρα Τσίγκα από το συγκρότημα Belleville, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης

Φεστιβάλ για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων από τον ΟΚΑΝΑ
Σε μια μεγάλη προσπάθεια να ανατραπούν στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού και να στηριχθεί στην πράξη η εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, ο Οργανισμός για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) διοργανώνει την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο, ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ζωής για την πρόληψη και τη θεραπεία των εξαρτήσεων.
 
«Η ορθή και έγκυρη ενημέρωση πάντα θα υπάρχει ως ανάγκη του κοινού και είναι χρέος μας αυτήν την ανάγκη να την αναδεικνύουμε και να την ικανοποιούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο. Το Φεστιβάλ με κεντρικό μήνυμα «Εθισμένοι στη ζωή» είναι η κορύφωση μίας εκστρατείας επικοινωνίας που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ από τον Μάιο με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων για όλα όσα προσφέρει ο χώρος των εξειδικευμένων φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων» αναφέρει ο νευρολόγος - ψυχίατρος και πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση.
 
Κλείσιμο
Η εκστρατεία του ΟΚΑΝΑ στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται το Φεστιβάλ του ΟΚΑΝΑ, ονομάζεται «Εθισμένοι στη ζωή» (www.okanacampaign2015.gr).   

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Θεοδώρα Τσίγκα από το συγκρότημα Belleville, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης και ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης, μέλη του συγκροτήματος Wedding Singers, ο Γιώργος Τσιατσούλης και ο  Κώστας Μητρόπουλος από τους Gadjo Dilo.
 
Με σύνθημα «Εθισμένοι στη ΖΩΗ» και έμφαση στο τρίπτυχο «Πρόληψη – Θεραπεία - Επανένταξη», το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία ξεκινούν από τις 11.00 του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου.

Στο χώρο θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα του ΟΚΑΝΑ, των Κέντρων Πρόληψης «Αθηνά Υγεία», «Άρηξις», «Ίριδα», «Οδοιπορικό», «Προνόη», «Σταθμός», φορέων όπως, ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω και των ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου, Διογένης, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, Προμηθέας και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου  DJ’s θα φιλοξενηθούν στη μουσική σκηνή, ενώ το Σάββατο 26 στις 6:30 μ.μ. ξεκινά το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους Belleville, Gautier, Wedding Singers, Gadjo Dilo, Koza Mostra και θα ολοκληρωθεί με τα τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου και των Boğaz Musique. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα εμφανιστεί η μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με τη φιλική συμμετοχή της Γιώτας Νέγκα. Παρουσιαστής του Φεστιβάλ θα είναι ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης