Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Ξεκινά η ταυτοποίηση των 34 θυμάτων του ναυαγίου από τους συγγενείς τους - Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές - χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους

Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
Σήμερα θα γραφτεί ο θλιβερός επίλογος των 34 θυμάτων που έχασαν τη ζωή του στο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, καθώς οι συγγενείς των 34 θυμάτων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά, του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, κατέφθασαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Ρόδο προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, με τη βοήθεια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου στο νοσοκομείο της πόλης.

Συνολικά κατέφθασαν από την Λέρο 47 συγγενείς με μέριμνα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που ανέλαβε όλα τα έξοδα για την μετακίνηση, διαμονή και διατροφή τους και φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του νησιού. Επίσης στη Ρόδο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ήδη διαμένουν κατέφθασαν την Τρίτη και δύο συγγενείς προσφύγων για να συμπαρασταθούν στους δικούς τους ανθρώπους.

Κλείσιμο
Στο λιμάνι της Ρόδου βρέθηκαν για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμωνας Ζαννετίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χαρούλα Γιασιράνη και Χρήστος Ευστρατίου, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός κ.κ. Βασιλάκη και Βορεινάκη, εκπρόσωποι από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μαζί με δύο διερμηνείς Αραβόφωνους και ψυχολόγους. 

Να σημειωθεί, επιπλέον, πως στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω προσήχθησαν προκειμένου να τους απαγγελθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος οι πέντε Σύροι και οι δύο Πακιστανοί που φέρονται ως οι διακινητές - χειριστές του ιστιοφόρου σκάφους που ναυάγησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Φαρμακονήσι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 34 άνθρωποι. Και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης