Να βγει στο «φως» όλη η αλήθεια, ζητά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Να βγει στο «φως» όλη η αλήθεια, ζητά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πληροφορήθηκε την εμπλοκή πολιτικού προσώπου και δύο παραγόντων στην υπόθεση του παιδιού του 

Να βγει στο «φως» όλη η αλήθεια, ζητά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Να βγει στο «φως» όλη η αλήθεια γύρω από τον θάνατο του παιδιού του, ζητά ο πατέρας του του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr αποκάλυψε ότι πριν από λίγες ώρες έμαθε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τριών ατόμων για την υπόθεση του παιδιού του.

«Πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή πολιτικού προσώπου και δύο παραγόντων της σχολής που σπούδαζε ο γιος μου. Μακάρι να ακουστεί και να βγει η αλήθεια στο "φως"», είπε στο protothema.gr, προσθέτοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Κλείσιμο
Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσπαθεί τους τελευταίους επτά μήνες να μαζέψει τα κομμάτια της και επαναλαμβάνει ότι το μόνο που ζητά είναι δικαιοσύνη και να «λάμψει» η αλήθεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έκλεισε ξαφνικά και με φρικτό τρόπο το βιβλίο της ζωής του άτυχου φοιτητή. 

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου τόνισε ότι το μόνο που έχει πια σημασία για εκείνον είναι να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του, καθώς οδηγούμαστε τις επόμενες μέρες στην εκδίκαση της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων εις βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως γράφει το epirusgate.

Πληροφορίες για δίωξη σε βάρος Μαρκογιαννάκη

Χθες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ανέφεραν πως από την Εισαγγελία Ιωαννίνων ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών. Ο ίδιος όμως ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων, σε επικοινωνία του με το protothema.gr, δήλωσε άγνοια.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το στέλεχος της ΝΔ ήταν υπεύθυνος για την «άνωθεν» παρέμβαση προς τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ώστε να πέσουν «στα μαλακά» οι φοιτητές που φέρονται να ασκούσαν ψυχολογική βία στον άτυχο Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Με δηλώσεις του, ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή και μίλησε με τον πρώην διευθυντή, κ. Μάντζαρη, για άλλη όμως περίπτωση σπουδαστή, ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.

Εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, δίωξη ασκήθηκε και σε δύο διοικητικούς παράγοντες της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση, που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Οι τρεις τους είχαν κληθεί πριν από λίγο καιρό για εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Εφετών.

Σημειώνεται πως ο 20χρονος Βαγγέλης είχε βρεθεί νεκρός λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου και σπούδαζε. Η εξαφάνισή του είχε κινητοποιήσει και συγκινήσει όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις, μέχρι ο άτυχος σπουδαστής να βρεθεί νεκρός, από το ίδιο του το χέρι.

Απάντηση Μαρκογιαννάκη

Ως μία «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη» που στόχο έχει να «πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων εκλογών» χαρακτηρίζει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» αλλά και για μία «απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού».

Δείτε τι λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης

«Η ασκηθείσα σε βάρος μου ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν είναι μια αθώα υπερβολή ή έστω προπετής και επιπόλαια ενέργεια. Δυστυχώς πρόκειται για μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως «κατάχρησης εξουσίας» είναι επιεικής.

Μια συνήθης και επιβεβλημένη, ανθρώπινη ενέργεια, σε ανύποπτο χρόνο, περίπου ένα χρόνο προ του θανάτου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δεν είχε καμία σχέση με bulling, βασανισμούς κλπ., την οποία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση της, δημόσια επιβεβαίωσα, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα και «βαπτίστηκε» ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα σε σχέση με πραγματικά περιστατικά που ούτε ο πλέον νοσηρός νους θα μπορούσε εύκολα να συνθέσει. Σέβομαι τους θεσμούς τους οποίους όμως θα πρέπει, πρώτοι απ’ όλους, να σέβονται εκείνοι που τους υπηρετούν.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι υψίστη τιμή για μένα το ότι επί μια σχεδόν δεκαετία υπηρέτησα με απόλυτο σεβασμό, ήθος και αντικειμενικότητα τον θεσμό του Εισαγγελικού Λειτουργού και μάλιστα από καίριες θέσεις, χωρίς να δώσω το δικαίωμα της ελάχιστης υπόνοιας παράβασης του υπηρεσιακού μου καθήκοντος. Τότε, σε πολύ νεαρά ηλικία, εμπέδωσα και την αρχή ότι και οι κρίνοντες δεν μένουν στο απυρόβλητο. Και αυτοί θα πρέπει να κρίνονται και μάλιστα αυστηρά.

Δυστυχώς εν προκειμένω η μεθόδευση είναι πλέον ή εμφανής, λαμβανομένης υπ’ όψη, προ πάντων, της χρονικής συγκυρίας δημοσιοποίησης της άθλιας σε βάρος μου ποινικής δίωξης. Η στόχευση είναι να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών . Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι πρόκειται για μια χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη, που πιστεύω ότι δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη την κ. Εισαγγελέα του Α.Π., που κατά την γνώμη μου πρέπει να παρέμβει ταχέως και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε περίπτωση και παραφράζοντας την φράση που απηύθυνε ο Γερμανός μυλωνάς προς τον αυτοκράτορα που θέλησε να του πάρει το ωραίο κτήμα του, λέω προς τους, κατά παράβαση καθήκοντος, διώκτες μου. «Υπάρχουν Δικαστές στα Ιωάννινα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης