ΣτΕ: Συνεχίζεται η έγκριση προσλήψεων κατ' εξαίρεση, ενώ υπάρχουν και νέες αιτήσεις

ΣτΕ: Συνεχίζεται η έγκριση προσλήψεων κατ' εξαίρεση, ενώ υπάρχουν και νέες αιτήσεις

Οι περισσότερες αφορούν στο υπουργείο Παιδείας

ΣτΕ: Συνεχίζεται η έγκριση προσλήψεων κατ' εξαίρεση, ενώ υπάρχουν και νέες αιτήσεις
Συνεχίζεται η έκδοση αποφάσεων του Συμβούλιου της Επικρατείας με τις οποίες εγκρίνονται οι κατ' εξαίρεση προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο, με πρώτο πλάνο στις προσλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η κατάθεση νέων αιτήσεων για προσλήψεις.

Η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για: 1) αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών,  υποδιευθυντών και εκπαιδευτικών Δημόσιων ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κ.λπ. και 2) πρόσληψη προσωπικού  καθαριότητας στα σχολεία.

Κλείσιμο
Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη επτά ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της δακοκτονίας στο νομό Αρκαδίας.
 

Νέες αιτήσεις προσλήψεων
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε αίτηση στο ΣτΕ για την κατ' εξαίρεση απασχόληση ανέργων που είναι στις λίστες επιτυχόντων  στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ  ύψους 200.000.000 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι σε περίπτωση καθυστέρησης απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων μπορεί να χαθούν.

Ακόμη, ο Δήμος Βόλου ζητεί την κατ' εξαίρεση πρόσληψη  76 ατόμων με 8μήνη σύμβαση για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, ζητεί την έγκριση πρόσληψης ενός ψυχολόγου και μιας κοινωνικής λειτουργού για το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης