Ανακαλύφθηκε τεράστια φυτεία και κατασχέθηκαν πάνω από 25 κιλά χασίς στη Μάνη

Ανακαλύφθηκε τεράστια φυτεία και κατασχέθηκαν πάνω από 25 κιλά χασίς στη Μάνη

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο έναν 22χρονο Αλβανό που μετέφερε πεζός σάκους με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 15 κιλών

Ανακαλύφθηκε τεράστια φυτεία και κατασχέθηκαν πάνω από 25 κιλά χασίς στη Μάνη
Οργανωμένο κύκλωμα παραγωγών και διακινητών χασίς «βλέπουν» οι αστυνομικοί της   Ασφαλείας Σπάρτης και του τμήματος Γυθείου πίσω από την τεραστίων διαστάσεων φυτεία με τα 401 δενδρύλλια που εντόπισαν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στην οποία ανακάλυψαν και περισσότερα από 25 κιλά ακατέργαστης κάνναβης!

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο έναν 22χρονο Αλβανό που μετέφερε πεζός σάκους με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 15 κιλών! Εκείνος πέταξε το φορτίο του στο έδαφος μόλις τους είδε και το έβαλε στα πόδια, καταφέρνοντας να διαφύγει παρά την καταδίωξη που ακολούθησε.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί δεν έφυγαν από το σημείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σαν... ώριμο φρούτο στα χέρια τους ένας 36χρονος Έλληνας που πήγε να παραλάβει τον 22χρονο και το χασίς που μετέφερε με το αυτοκίνητό του, το οποίο κατασχέθηκε! Κατά την έρευνα στην περιοχή, εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στον οποίο ήταν κρυμμένα η μεγάλη φυτεία με τα 401 δενδρύλλια ύψους από 0,30 εκατοστών ως 1,80 μέτρου και άλλα 10,6 κιλά ακατέργαστης κάνναβης!

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι την χασισοφυτεία καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ένας 39χρονος Έλληνας μαζί με άγνωστους συνεργούς τους και ξεκίνησε νέος κύκλος έρευνας. Στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 80,1 γραμμαρίων και ένα κινητό, ενώ σε αυτό του 36χρονου κατασχέθηκαν άλλα 62,5 γραμμάρια χασίς. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 22χρονου και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την καλλιέργεια αυτής, συνελήφθη χθες (9.9.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους. Επιπλέον, συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης