Βόλος: Ανήλικος δραπέτης ανέστησε τη ληστρική συμμορία του

Βόλος: Ανήλικος δραπέτης ανέστησε τη ληστρική συμμορία του

Από τις 6 Αυγούστου ως την προηγούμενη Πέμπτη, ο 17χρονος αρχηγός και οι δυο συνομήλικοι συνεργοί του, είχαν κλέψει τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα αγροτικό φορτηγάκι

Βόλος: Ανήλικος δραπέτης ανέστησε τη ληστρική συμμορία του
Πήρε άδεια από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου απ’ όπου είχε ήδη αποδράσει μια φορά ενώ κρατείτο για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, ένας 17χρονος τσιγγάνος κακοποιός. Όπως αποδείχθηκε, τη χρησιμοποίησε για να επανασυστήσει τη σπείρα του με την οποία διέπραξε δύο ληστείες και δέκα κλοπές μέσα σε δυο εβδομάδες!

Από τις 6 Αυγούστου ως την προηγούμενη Πέμπτη, ο ανήλικος αρχηγός που… παρέτεινε την άδειά του ώσπου συνελήφθη κοντά στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Πυρί Θηβών και οι δυο συνομήλικοι συνεργοί του, που ταυτοποιήθηκαν -καθώς και αυτοί είναι σεσημασμένοι- και αναζητούνται, είχαν κλέψει τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και ένα αγροτικό φορτηγάκι. Με αυτά κινούνταν για να διαπράξουν τις παρανομίες τους, αλλά μόνο ένα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Κλείσιμο
Στις 10 Αυγούστου χτύπησαν και λήστεψαν έναν ηλικιωμένο και, έξι ημέρες αργότερα, έναν ακόμη άνδρα τον οποίο τραυμάτισαν με κατσαβίδι για να του αρπάξουν τα χρήματα που είχε στην τσέπη του! Ακόμη, άρπαξαν αιφνιδιαστικά τις χρυσές αλυσίδες με κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ από τους λαιμούς τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών. Το ίδιο έκαναν και σε έναν άνδρα αλλά, αφού άρπαξαν από το λαιμό του έναν χρυσό σταυρό αξίας 300 ευρώ, έκλεψαν και το πορτοφόλι του που είχε μέσα μόνο προσωπικά του έγγραφα, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν και το αυτοκίνητό του! Τελευταία θύματα της σπείρας ήταν δυο ανήλικα παιδιά, από τα οποία έκλεψαν τρία κινητά!

Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστείες και παραβίαση περιορισμών διαμονής. Οι περισσότερες κατηγορίες βαρύνουν και τους δυο αναζητούμενους ανήλικους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης