Στο πλοίο για τη Γάζα η ακτιβίστρια Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Εκις Εκμαν

Στο πλοίο για τη Γάζα η ακτιβίστρια Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Εκις Εκμαν

Γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα, έζησε δύο χρόνια στην Ελλάδα παρακολουθώντας από κοντά γενικές απεργίες, μαζικές διαδηλώσεις και εκλογικές αναμετρήσεις

Στο πλοίο για τη Γάζα η ακτιβίστρια Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Εκις Εκμαν
Στον αγώνα κατά του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ συμμετέχει και η γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα δημοσιογράφος και συγγραφέας Κάισα Εκις Εκμαν. Όπως έγραψε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook για να ενημερώσει τους διαδικτυακούς της φίλους: «Την Παρασκευή, το σκάφος Marianne φεύγει από τη Σικελία για τη Γάζα, ελπίζοντας να σπάσει τον αποκλεισμό. Είναι μια τέτοια απίστευτη τιμή για μένα να βρίσκομαι σε αυτό το πλοίο, και να λάβω μέρος στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ στην εποχή μας. Μια από τις στρατηγικές της αποστολής μας είναι ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και προκάλεσε οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή. Θα προσπαθήσω να δημοσιεύω ενημερώσεις και να γράφω άρθρα συνέχεια».

Η δημοσιογράφος της «Dagens Nyheter», της πρώτης σε κυκλοφορία καθημερινής εφημερίδας της Σουηδίας αλλά και της φιλοαριστερής εφημερίδα «ETC», έζησε δύο χρόνια στην Ελλάδα παρακολουθώντας από κοντά γενικές απεργίες, μαζικές διαδηλώσεις και εκλογικές αναμετρήσεις ενώ εξέτασε τα χαρακτηριστικά αυτών που συνέθεσαν το πολύμορφο Κίνημα των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος.

Κλείσιμο
Για την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα έγραψε και το βιβλίο «Κλεμμένη Άνοιξη» όπου μεταξύ άλλων περιγράφει τις εμπειρίες της από τη γνωριμία της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα –τότε ηταν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης- αλλά και την οικογένεια Παπανδρέου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης