«Ευγενίδειο»: Παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι

«Ευγενίδειο»: Παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, δεν είναι σε θέση να καταβάλει τους μισθούς, διότι  δεν έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠ – ΟΤΕ

«Ευγενίδειο»: Παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες οι εργαζόμενοι
Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται οι εργαζόμενοι στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες.
 
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, δεν είναι σε θέση να καταβάλει τους μισθούς, διότι  δεν έχει εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ νοσήλια για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠ – ΟΤΕ.
 
Κλείσιμο
Το θέμα εξετάστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στη συνεδρίαση της Πέμπτης και εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
 
«Παρά τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς ΔΣ. προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταβολή του οφειλομένου ποσού των 1,3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των μη συμβασιοποιημένων δαπανών νοσηλείας ασφαλισμένων του ΤΑΠ - ΟΤΕ, για τις οποίες έχει ήδη συμβιβασθεί το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ στις 11.12.2014, και, παρά τη ρητή επιταγή του ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270Α/24.12.2014), καμία καταβολή χρημάτων δεν έχει επιτευχθεί. Αποτέλεσμα της οικονομικής ασφυξίας του Θεραπευτηρίου είναι να μην έχουν καταβληθεί επί τρίμηνο οι αποδοχές στους εργαζομένους της κλινικής, η πλειονότητα των οποίων έχει ως μοναδικό έσοδο διαβίωσης τις συγκεκριμένες αποδοχές και μόνο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης