Ρόδος: Κοριτσάκι 22 μηνών κατάπιε καυστική ποτάσα!

Ρόδος: Κοριτσάκι 22 μηνών κατάπιε καυστική ποτάσα!

Η μικρή, άγνωστο πώς, βρήκε μικρά κομματάκια καυστικής σόδας και τα έβαλε στο στόμα της - Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας

Ρόδος: Κοριτσάκι 22 μηνών κατάπιε καυστική ποτάσα!
Σε μεγάλο κίνδυνο τέθηκε η ζωή ενός μικρού παιδιού 22 μόλις μηνών, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρήκε μικρά κομματάκια καυστικής σόδας (ποτάσα) και τα έβαλε στο στόμα του, προκαλώντας έτσι σταδιακό εσωτερικό έγκαυμα με την κατάποσή τους!

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου, σε χωριό της ανατολικής πλευράς της Ρόδου.

Κλείσιμο
Στην παιδιατρική κλινική της Ρόδου όπου διακομίστηκε, οι γιατροί παρείχαν αμέσως στο κοριτσάκι την ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή και μέριμνα, ενώ στη συνέχεια σε συνεννόηση πάντα με το ΕΚΑΒ ζήτησαν την συνδρομή ειδικού αεροσκάφους C 130  το οποίο ήρθε στη Ρόδο αργά το βράδυ και με τη συνοδεία γιατρού του νοσοκομείου μετέφερε το άτυχο κοριτσάκι σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

Η καυστική σόδα, (ποτάσα) είναι ένα ιδιαίτερα επιβλαβές υλικό για την ανθρώπινη υγεία, ειδικά όταν πέσει στο δέρμα, ή στα μάτια και πολύ περισσότερο όταν γίνει κατάποσή της.

Στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού, οι εξειδικευμένοι πλέον γιατροί του Νοσοκομείου των Αθηνών, θα εξετάσουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησε στο παιδί η καυστική ποτάσα και ανάλογα θα προχωρήσουν στην ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή.


Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/303657/koritsaki-22-mhnwn-apo-th-rodo-katapie-kaystikh-soda#ixzz3S6NJZRWW 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης