Την Παρασκευή εκλέγεται πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Την Παρασκευή εκλέγεται πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας

Μετά την αποχώρηση του Θόδωρου Φορτσάκη για τη Βουλή

Την Παρασκευή εκλέγεται πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
Ο πρόεδρος της Ιατρικής, Θανάσης Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής, Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Γιάννης Ιωαννίδης, θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή. 

Οι τρεις υποψήφιοι επελέγησαν έπειτα από συνεντεύξεις που έδωσαν στο Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ εκτός της τελικής τριάδας έμεινε ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Δημοσθένης Δασκαλάκης. 

Κλείσιμο
Εάν στις εκλογές της Παρασκευής δεν συγκεντρώσει κανένας από τους τρεις υποψηφίους το 50%+1, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο πρώτους το Σάββατο. 

Η θέση του πρύτανη του ΕΚΠΑ χήρεψε έπειτα από πέντε μόλις μήνες λόγω της εκλογής του πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, στη Βουλή. 

Η διαδικασία της εκλογής του νέου πρύτανη γίνεται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4009, ο οποίος τελεί υπό κατάργηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός προανήγγειλε στις προγραμματικές του δηλώσεις την κατάργηση του θεσμού του Συμβουλίου του Ιδρύματος. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης