Αθώοι Παπαδόπουλος-Αντωνίου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Αθώοι Παπαδόπουλος-Αντωνίου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Η απόφαση για τους υπόλοιπους θα εκδοθεί στις 18 Δεκεμβρίου - Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο δικαστήριο λόγω των αστυνομικών μέτρων που παρεμπόδιζαν τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων 

Αθώοι Παπαδόπουλος-Αντωνίου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»
Την απόφασή του επί της ενοχής των 18 κατηγορουμένων στη δίκη που αφορά στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Παράλληλα, αποφάνθηκε επί των ποινών μόνο για δυο από τους 18 κατηγορουμένους για τους Στέλλα Αντωνίου και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ενώ για τους υπολοίπους 16 επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στη συνεδρίαση τους στις 18 Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, με την απόφασή του δικαστηρίου ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι: Γιώργος Καραγιαννίδης, Κώστας Σακκάς, Αλέξης Μητρούσιας, Χρήστος Τσάκαλος, Γεράσιμος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Παναγιώτης Αργυρού, Ολγα Οικονομίδου, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος, Θεόφιλος Μαυρόπουλος.
Κλείσιμο

Αντίθετα, αθώοι ως προς την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση -στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς - κρίθηκαν η Στέλλα Αντωνίου και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Η Στέλλα Αντωνίου κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος για το πλημμέλημα της απλής οπλοκατοχής. Στην Στέλλα Αντωνίου επιβλήθηκε ποινή 6 ετών με τριετή αναστολή, ενώ στον Κ. Παπαδόπουλο ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή. Και οι δυο έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επικράτησε ένταση λόγω των αστυνομικών μέτρων που παρεμπόδιζαν τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να εισέλθουν στην δικαστική αίθουσα, προκειμένου να ακούσουν την απόφαση. 

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε μετά την εντολή του δικαστηρίου για άμεση άρση των περιορισμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης