Υπ. Οικονομικών: Ας αγοράσουν οι πιλότοι τις Κυπριακές Αερογραμμές

Υπ. Οικονομικών: Ας αγοράσουν οι πιλότοι τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Χάρης Γεωργιάδης είπε πως σε περίπτωση κλεισίματος, το κράτος θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους

Υπ. Οικονομικών: Ας αγοράσουν οι πιλότοι τις Κυπριακές Αερογραμμές
Η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταρτίσει σενάρια για διασφάλιση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, σε περίπτωση λουκέτου στις Κυπριακές Αερογραμμές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Προσπαθούμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για επιβίωσης της εταιρείας... Οφείλουμε να πούμε ως Κυβέρνηση ότι οι σχεδιασμοί μας περιλαμβάνουν και το χειρότερο σενάριο, μια προτεραιότητα που σχετίζεται με την διασφάλιση σε  κάθε περίπτωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με βασικούς προορισμούς», είπε μιλώντας στην κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου.

Κλείσιμο
Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως σε περίπτωση κλεισίματος, το κράτος θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους και σημείωσε ότι κατατέθηκε συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 10 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις στο προσωπικό.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο ίδιος έχει υποδείξει στους πιλότους, που όπως, είπε διαθέτουν αποθέματα, να αγοράσουν την εταιρεία αν ενδιαφέρονται. «Από καιρό τους έχω πει, ας πάρουν οι ίδιοι την εταιρεία».

Είπε ότι αν υπάρχει πραγματικός επενδυτής, τότε η πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών, μιας εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο μπορεί να γίνει και αύριο. Πρόσθεσε όμως ότι «ψάχνουμε για ένα υπαρκτό επενδυτή και όχι τσαρλατάνο στη βάση φημολογίας, είμαστε έτοιμοι να πωλήσουμε την εταιρεία ή στους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο KύπριοςΥπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης είπε ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στη δημοπράτηση των δικαιωμάτων πτήσεων που ρυθμίζονται από διακρατικές συμφωνίες με τρίτα κράτη (εκτός ΕΕ) και ότι γίνονται διαβουλεύσεις με εταιρείες για την ανάληψη των πτήσεων που έχουν αποκλειστικά οι Κυπριακές Αερογραμμές αλλά δεν εκτελούνται δρομολόγια λόγω οικονομικής στενότητας.

Διευκρίνισε ότι τα διακρατικά δικαιώματα για τις πτήσεις με τρία κράτη – μέλη θα πωληθούν μόνο αν ένας επενδυτής αγοράσει ολόκληρη την εταιρεία και όχι περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης