Ρόδος: Κάθειρξη 11 ετών για την κλοπή 365 κιλών χαλκού

Ρόδος: Κάθειρξη 11 ετών για την κλοπή 365 κιλών χαλκού

Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά, μετά την έφεση που άσκησαν οι δύο ΡΟΜΑ, κατά της απόφασης που είχε λάβει το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2013

Ρόδος: Κάθειρξη 11 ετών για την κλοπή 365 κιλών χαλκού
Ποινή κάθειρξης 11 ετών «μοιράστηκαν» χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αθίγγανοι (πατέρας και γιος) κατηγορούμενοι για την κλοπή 365 κιλών χαλκού που είχαν ξηλώσει από το έργο του δημοτικού φωτισμού καθώς επίσης και από αποθήκη ηλεκτρικών ειδών του κ. Μαννάκη στο ΜΗΔΙΑ, πριν από τρία χρόνια!

Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά, μετά την έφεση που άσκησαν οι δύο ΡΟΜΑ, κατά της απόφασης που είχε λάβει το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Μάιο του 2013 όπου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών ο καθένας.

Κλείσιμο
Χθες το δικαστήριο μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας έκρινε ένοχους τους δύο αθίγγανους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον 51χρονο πατέρα και 5 χρόνια κάθειρξη στον 25χρονο γιο, στον οποίο και αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Παναγιώτης Αβρίθης.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου τον Δεκέμβριο του 2011 όμως λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου πατέρας και γιος δεν είχαν συλληφθεί. Ωστόσο σε βάρος των δύο αθίγγανων, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές από 2 ή περισσότερους δράστες που είχαν συνενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση και τον Ιούνιο του 2012 στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης