Μαγνησία: Ο ένας είχε στο σπίτι του όπλα κι ο άλλος αρχαία!

Μαγνησία: Ο ένας είχε στο σπίτι του όπλα κι ο άλλος αρχαία!

Έξι σπίτια στην ευρύτερη περιοχή ερεύνησαν ταυτόχρονα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας

Μαγνησία: Ο ένας είχε στο σπίτι του όπλα κι ο άλλος αρχαία!
Έξι σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ερεύνησαν ταυτόχρονα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που είχαν πληροφορίες για διάφορες παραβάσεις και σε δυο από αυτά έβγαλαν… «λαγούς», καθώς στο ένα ανακάλυψαν αρχαία αντικείμενα και στο άλλο παράνομα όπλα!

Αρχικά, ερεύνησαν το σπίτι ενός 57χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά τμήματα αμφορέων διαφόρων μεγεθών, ένα τμήμα αρυτήρα ή χύτρας, δύο βαθιά πινάκια, ένα ανοικτό χειροποίητο αγγείο (φιάλη), μία βάση αμφορέα και μία βάση μεγάλου κλειστού αγγείου που, σύμφωνα με την εκτίμηση αρχαιολόγων της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας των αρχαιοτήτων και ερευνάται αν είναι προϊόντα λαθρανασκαφών και από ποιες περιοχές.

Κλείσιμο
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι ενός 81χρονου, όπου βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα δίκαννο κυνηγητικό όπλο σε δερμάτινες θήκες και 74 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων που κατείχε παράνομα. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με κατηγορίες, ο 57χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και ο 81χρονος για παράνομη οπλοκατοχή.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης