Πορεία 2 ημερών για την Μάχη της Κρήτης

Πορεία 2 ημερών για την Μάχη της Κρήτης

Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδροµής που επιλέχθηκε είναι ότι περνούσε από µερικά σηµεία και περιοχές όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα της µάχης

Πορεία 2 ημερών για την Μάχη της Κρήτης
Πορεία επετειακή για τη Μάχη της Κρήτη οργάνωσε το ΓΕΕΘΑ. Η πορεία θα έχει διάρκεια 2 ημέρες (σήμερα και αύριο) και φέρει τον τίτλο «1ο  Τρόπαιο της Μάχης της Κρήτης 1941».

Η οργάνωση της 1ης  ηµέρας ανατέθηκε στην ΣΕΑΠ και διεξήχθη στον Νοµό Ηρακλείου µε την συµµετοχή 36 στελεχών (31 άνδρες και 5 γυναίκες) των Μονάδων και Υπηρεσιών και των τριών κλάδων των Ενόπλων ∆υνάµεων.

Κλείσιμο
Η διαδροµή της 1ης  ηµέρας (27.300 µέτρα περίπου) είχε αφετηρία το µνηµείο µάχης υψ. ΚΟΨΑ στην Ανώπολη Ηρακλείου και συνέχισε προς ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – ΚΑΡΤΕΡΟ – ΠΛΗΣΙΟΝ Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ – ΣΠΗΛΙΑ µε τερµατισµό στη ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ στην ΚΝΩΣΣΟ και διεξήχθη µε πλήρη φόρτο µάχης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της διαδροµής που επιλέχθηκε είναι ότι περνούσε από µερικά σηµεία και περιοχές όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα της µάχης και γενικά περιόδου της γερµανικής κατοχής : ΚΟΨΑ (οµώνυµη µάχη) – ΓΟΥΡΝΕΣ – ΚΟΚΚΙΝΙ ΧΑΝΙ – Α/∆ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (κύριος στόχος των γερµανών στο Ηράκλειο)  

ΠΑΤΣΙ∆ΕΣ (µνηµείο απαγωγής Στργού Κράιπε το 1943) – ΒΙΛΑ ΑΡΙΑ∆ΝΗ ΚΝΩΣΣΟ (το αρχηγείο των γερµανικών Ε∆ Κρήτης κατά την περίοδο της κατοχής και ο χώρος όπου υπογράφηκε στις 10 Μαΐου 1945 το πρωτόκολλο άνευ όρων παράδοσης των γερµανικών στρατευµάτων κατοχής). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης