Δίκη στο Παλαιό Φάληρο: «Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός»

Δίκη στο Παλαιό Φάληρο: «Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός»

Ο πατέρας του κατηγορουμένου είπε ότι το 17χρονο, σήμερα, θύμα, είναι έμπορος ναρκωτικών

Από θαύμα δεν συγκρούστηκαν πλοία στο Κατάκολο
Δίκη στο Παλαιό Φάληρο: «Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός»
Να δικαιολογήσει τις πράξεις του γιου του ο οποίος κάθεται στο εδώλιο αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 16χρονου μαθητή, πριν από περίπου 16 μήνες, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, επιχείρησε την Τετάρτη με την κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ), ο πατέρας του Γιώργου Αποστολόπουλου, συνταξιούχους αστυνομικός που υπηρέτησε στα ΕΚΑΜ.

Με αφορμή τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του, οι γονείς του μαθητή προτίθενται να προχωρήσουν στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες. Ο 16χρονος, τότε, μαθητής είχε δεχθεί επίθεση του κατηγορουμένου, ο οποίος μαζί με ένα φίλο του τον χτύπησαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και του έκοψαν τη μύτη (η οποία επανήλθε στη θέση της μετά από εγχείριση) και στη συνέχεια του κατάφεραν χτύπημα λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας.

Ειδικότερα, η υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του ΜΟΔ της Αθήνας αφορά την επίθεση που δέχθηκε ο 16χρονος έξω από το σχολείο του, τον Ιανουάριο του 2013, επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, εξέφρασε τα αντιφασιστικά του πιστεύω στην ερωτική φίλη του Γ. Αποστολόπουλου και συμμαθήτρια του.

Καταθέτοντας σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας του κατηγορούμενου, επικαλούμενος «μαρτυρίες γονέων και άλλων ατόμων» που όμως δεν κατονόμασε, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο 17χρονος σήμερα μαθητής έχει παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα, υποστήριξε πως το θύμα είναι έμπορος ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια ο ίδιος στράφηκε κατά της μητέρας του μαθητή στην οποία απευθύνθηκε για της πει: «Ο γιος μου δεν είναι μπράβος, ούτε νονός, ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι. Καταστρέφεται ένα παιδί γιατί είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μερικοί μάρτυρες και η μητέρα του και τα αρπακτικά αυτά της πολιτικής εκμεταλλεύθηκαν ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής, που φορούσε η κοπέλα του».

Στην κατάθεσή του ο κ. Αποστολόπουλος απέφυγε να καταδικάσει ρητά τις πράξεις του γιου του και μάλιστα επιχείρησε να υποβαθμίσει το περιστατικό της επίθεσης αναφέροντας πως μετά όσα έγιναν ο ίδιος είδε το θύμα με ένα φίλο του να κάθονται σε ένα παγκάκι. «Είχε ένα μικρο τσιρότο στο λαιμό και ένα στη μύτη και κάπνιζε τσιγάρο. Δεν ήταν καθόλου βαριά τραυματισμένος» είπε στην κατάθεσή του.

Εισαγγελέας: Γιατί προανακριτικά ο γιος σας είπε ότι βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο τη στιγμή του περιστατικού;
Μάρτυρας: Υπάρχουν και ευαίσθητα παιδιά που σέβονται. Σεβάστηκε τον πατέρα του που ήταν αστυνομικός. Το αμάρτημα του γιου μου ήταν που έφυγε από το σημείο.

Εισαγγελέας: Αν το τραύμα ήταν μικρό, όπως λέτε, γιατί να φύγει;
Μάρτυρας: Από σεβασμό σε εμένα και στους καθηγητές του πανεπιστημίου...

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι το θύμα ενοχλούσε την κοπέλα του γιου του με αποτέλεσμα εκείνος να θελήσει να του μιλήσει. Και όταν συναντήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το θύμα άρχισε να τον αποκαλεί φασίστα, τσακώθηκαν και με ένα γυαλί που βρήκε στο δρόμο ο κατηγορούμενος τον τραυμάτισε ελαφρά. Τέλος, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή.

Στο δικαστήριο σήμερα κατέθεσε και ένας συμφοιτητής του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις. Όταν η πρόεδρος επεσήμανε ότι ο μάρτυρας αρχικά είχε καταθέσει πως εκείνο το πρωινό ο κατηγορούμενος ήταν μαζί του στο χώρο του πανεπιστημίου, ο τότε φοιτητής Θεολογίας δήλωσε ότι το έκανε μετά από παρότρυνση του προηγούμενου συνηγόρου του φίλου του.

«Μου ζήτησε να πω ότι ήμασταν μαζί εκείνη την ημέρα γιατί τον έχουν μπλέξει άσχημα και είναι αθώος. Ηταν καλό παιδί και είπα να τον βοηθήσω. Έκανα μεγάλο λάθος» τόνισε.

Η δίκη συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης