Στις 22 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των δυο κατηγορουμένων για τον τραυματισμό με μαχαίρι 16χρονου μαθητή κοντά στο σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, τον Ιανουάριο του 2013.
Η υπόθεση, αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο 16χρονος είχε δεχθεί οργανώμενη επίθεση από οπαδούς της Χρυσής Αυγής επειδή έγραψε σε θρανίο αντιφασιστικά συνθήματα.
Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και άμεση συνέργεια.
Κλείσιμο
Η δίκη σήμερα, Δευτέρα, διεκόπη επειδή ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους δεν είχε δικηγόρο υπεράσπισης και ο νέος δικηγόρος που ορίστηκε από το δικαστήριο ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.