Κυπριακό και Deep Purple «πρωταγωνιστούν» στον τουρκοκυπριακό Τύπο

Κυπριακό και Deep Purple «πρωταγωνιστούν» στον τουρκοκυπριακό Τύπο

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δύο υποκεφάλαια»

Κυπριακό και Deep Purple «πρωταγωνιστούν» στον τουρκοκυπριακό Τύπο
Με τον τίτλο «Τον Απρίλιο πάρε-δώσε» η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, Κουντρέτ Οζερσάι μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σημειώνει ότι ο κ. Οζερσάι ανέφερε πως στη συνάντηση των δύο ηγετών στις 31 Μαρτίου μπορεί επισήμως να αρχίσει η διαδικασία του πάρε-δώσε, αλλά αυτή είναι απόφαση που θα ληφθεί από τους ίδιους. Πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δύο υποκεφάλαια. «Εφόσον έχουμε δει γρήγορα όλα τα θέματα και έχουμε ενημερωθεί για τις απόψεις του νέου Ελληνοκύπριου ηγέτη σε όλα τα θέματα σε γενικές γραμμές, οι συνθήκες για να περάσουμε σε ένα πάρε-δώσε είναι κατάλληλες».

Κλείσιμο
Εάν υπάρξει πρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σημείωσε, για να συζητηθούν δύο υποκεφάλαια, αυτό μπορεί να γίνει σε μια ή δυο συναντήσεις των διαπραγματευτών μετά τη συνάντηση των ηγετών, αλλά μετά θα δοθούν αμοιβαία γεφυρωτικές προτάσεις με το πάρε-δώσε.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται, όχι μόνο από την «Κίπρις» αλλά και τη «Χαλκίν Σεσί», για τις δηλώσεις Οζερσάι που αφορούν σε ελληνοκυπριακές αντιδράσεις στη διοργάνωση συναυλίας των Deep Purple από το «πανεπιστήμιο» Εγγύς Ανατολή στα κατεχόμενα και πώς διαμαρτυρήθηκε στον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή με την έκκληση να μεταφερθεί αυτό και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης