Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείς

Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείς

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν

Υπ. Παιδείας: Προς αξιολόγηση εκπαιδευτικών από γονείς
Tο ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων των μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να εισέρχεται πλέον στα τελικά στάδια προετοιμασίας για την έναρξή της σε λίγους μήνες μια νέα πρόταση μελετάται, όπως αναφέρουν τα «Νέα». Να διανεμηθούν στους γονείς ερωτηματολόγια, όπως εξάλλου γίνεται και στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, τα οποία όμως θα αφορούν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της επαφής που έχει με τους γονείς και όχι τόσο τη λειτουργία του σχολείου απρόσωπα και γενικά.

Κλείσιμο
Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν πως αν τελικά προχωρήσει αυτό το πλάνο, η γνώμη των γονιών θα μετρά λίγο ή θα ζητείται για συμβολικούς λόγους, ώστε να μην εξελιχθεί η διαδικασία σε μέσο αθέμιτης πίεσης γονιών προς εκπαιδευτικούς ή σε έκφραση αρνητικής ή θετικής κριτικής με στόχο κάποιο αντάλλαγμα.

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο, η ΟΛΜΕ και αρκετοί συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι και προσπάθησαν να εμποδίσουν στελέχη της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την έναρξη της αξιολόγησης. Πάντως, τα σεμινάρια διεξήχθησαν κανονικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης