Άδωνις: Απροειδοποίητη επιθεώρηση στον αξονικό του Ευαγγελισμού

Άδωνις: Απροειδοποίητη επιθεώρηση στον αξονικό του Ευαγγελισμού

Τι είπε για την προσέλευση περίπου 1.200 ασθενών σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου - «Όσο αρχίζει να λειτουργεί το ΠΕΔΥ, θα μειώνεται η ροή στα νοσοκομεία, ώστε να μη δέχεται ταυτόχρονα ο κ. Σιώρας και οι γιατροί εδώ 1.200-1.300 ασθενείς, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα»

 Άδωνις: Απροειδοποίητη επιθεώρηση στον αξονικό του Ευαγγελισμού
Την κλασική απροειδοποίητη επίσκεψή του σε νοσοκομείο του ΕΣΥ έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όμως, μάλλον αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του, καθώς ολοκληρώνοντας την επιθεώρηση δέχθηκε  ότι «ο πρόεδρος των εργαζομένων έχει δίκιο σε όλα όσα λέει». Η αναφορά στο δίκαιο των καταγγελιών του κ. Ηλία Σιώρα, καρδιολόγου του νοσοκομείου και εκπροσώπου του ΚΚΕ στον χώρο των γιατρών, εξέπληξε εκείνους που γνωρίζουν την πολιτική άβυσσο που τους χωρίζει.
 
Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα και τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη, πήγε στον «Ευαγγελισμό», με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου.
 
Κλείσιμο
Από τον περασμένο Οκτώβριο το νοσοκομείο είχε στη διάθεσή του έναν αξονικό τομογράφο, που όμως δεν επαρκούσε για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Οι ασθενείς διακομίζονταν σε άλλα θεραπευτήρια για την απεικονιστική εξέταση και επέστρεφαν ξανά στον «Ευαγγελισμό» για τη διάγνωση.
 
Η δυσχερέστατη αυτή κατάσταση για τους ασθενείς πλέον σταματά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καθώς «η λειτουργία δύο μηχανημάτων θα βελτιώσει τη ροή των ασθενών και τους χρόνους αναμονής κατά περίπου δύο ώρες».
 
Μετά την… αυτοψία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον αξονικό τομογράφο, ακολούθησε ο έλεγχος στο εργοτάξιο των νέων χειρουργείων. Ο υπουργός διαπίστωσε ότι «όχι μόνο προχωρούν στην ώρα τους αλλά έχουμε και εξοικονόμηση πάρα πολλών χρημάτων», ενώ ανακοίνωσε ότι «από το περίσσευμα των χρημάτων θα φτιάξουμε έως τον Σεπτέμβριο τα καινούργια ΤΕΠ, ώστε να φύγουν εικόνες που μας θλίβουν».
 
Κέντρο Υγείας ο… Ευαγγελισμός
 
Μπορεί κατά τη σημερινή του επίσκεψη ο κ. Γεωργιάδης να μην είδε εικόνες που θλίβουν αλλά θα ήταν πολύ δύσκολο να παραστήσει ότι αγνοεί την σκληρή πραγματικότητα που έχουν καταγγείλει επανειλημμένως με στοιχεία και φωτογραφίες οι γιατροί του «Ευαγγελισμού», όπως τα ράντζα που παρατάσσονται στους διαδρόμους ή στριμώχνονται στους θαλάμους μετατρέποντας τους από εξάκλινους σε οκτάκλινους ή τους ασθενείς κατά εκατοντάδες να περιμένουν με τις ώρες στα κατ΄ επευφημισμόν Επείγοντα του νοσοκομείου.
 
«Ο κ. Σιώρας (σσ πρόκειται για τον καρδιολόγο, πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων) έχει δίκιο σε πολλά από όσα λέει» παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, εξερχόμενος από τον αξονικό και τα υπό ανέγερση χειρουργεία. «Έχει καταλήξει ο Ευαγγελισμός να είναι ένα Κέντρο Υγείας και να έρχεται όλος ο κόσμος εδώ» είπε αναφερόμενος στην τρομερή προσέλευση του κόσμου στην εφημερία του νοσοκομείου, που ξεπερνά τα 1.200 άτομα.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα αρχίσει να αποσυμπιέζει τον Ευαγγελισμό προοδευτικά το επόμενο διάστημα. «Όσο αρχίζει να λειτουργεί το ΠΕΔΥ, θα μειώνεται η ροή στα νοσοκομεία, ώστε να μη δέχεται ταυτόχρονα ο κ. Σιώρας και οι γιατροί εδώ 1.200-1.300 ασθενείς αλλά να δέχονται ολοένα και μικρότερο αριθμό, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα» εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι από τις επικείμενες προσλήψεις γιατρών η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στον «Ευαγγελισμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης