Προάγονται... αναδρομικά: Δικαίωση για 60 «ιπτάμενες» της Πολεμικής Αεροπορίας

Προάγονται... αναδρομικά: Δικαίωση για 60 «ιπτάμενες» της Πολεμικής Αεροπορίας

Αν και κατατάχθηκαν το ίδιο έτος στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, οι άνδρες εθελοντές ονομάστηκαν ανθυποσμηναγοί και προήχθησαν στους επόμενους βαθμούς, ένα έτος πριν από τις γυναίκες εθελόντριες

Προάγονται... αναδρομικά: Δικαίωση για 60 «ιπτάμενες» της Πολεμικής Αεροπορίας
Στην αναδρομική προαγωγή 60 γυναικών αξιωματικών της Αεροπορίας προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διευθετόντας άνιση μεταχείρισή τους, καθώς εξελίσσονταν με διαφορετικούς όρους από άνδρες συνάδελφους τους.

Συγκεκριμένα, αν και κατατάχθηκαν το ίδιο έτος στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας, οι άνδρες εθελοντές ονομάστηκαν ανθυποσμηναγοί και προήχθησαν στους επόμενους βαθμούς, ένα έτος πριν από τις γυναίκες εθελόντριες.

Κλείσιμο
Για το ζήτημα παρενέβη η αναπληρωτής υπουργός Έθνικής Άμυνας, Φώτη Γεννηματά, η οποία έκανε αποδεκτή την υπ' αριθμόν 15/2014 Γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με τη συμμόρφωση της διοίκησης με ακυρωτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που αφορά στην εξέλιξη στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Επίσης, η κυρία Γεννηματά ανέλαβε πρωτοβουλία για την κοινή αντιμετώπιση αντίστοιχων θεμάτων εξέλιξης στο Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης