Μυστήριο με βόμβα στο λιμάνι της Ρόδου

Μυστήριο με βόμβα στο λιμάνι της Ρόδου

Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο λιμάνι «Καμείρου» Σκάλας  - Μέσα στο εκρηκτικό είχε εμφυτευθεί βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί έξι εκατοστών αλλά, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν είχε πυροδοτηθεί

Μυστήριο με βόμβα στο λιμάνι της Ρόδου
Τα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ίσως βρουν την άκρη του νήματος που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των αγνώστων βομβιστών οι οποίοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο λιμάνι «Καμείρου» Σκάλας στη Ρόδο.

Δυο εξουδετερωτές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντόπισαν το μεσημέρι της Παρασκευής τη βόμβα μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 20 μέτρων δυτικά της προβλήτας και δεμένη σε μία πέτρα. Ο μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε διάφανη πλαστική σακούλα που ήταν κλεισμένη αεροστεγώς με πολλές στρώσεις κολλητικής ταινίας και περιείχε 154 γραμμάρια προωθητικής πυρίτιδας.

Κλείσιμο
Μέσα στο εκρηκτικό είχε εμφυτευθεί βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινί έξι εκατοστών αλλά, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν είχε πυροδοτηθεί. Η περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφάλειας και οι ειδικοί εξουδετέρωσαν τη βόμβα που εστάλη στα εργαστήρια για τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Ως αυτή τη στιγμή, δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν ο στόχος του μηχανισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης