Κλειστή κεντρική θέρμανση στο 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας

Κλειστή κεντρική θέρμανση στο 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας

Περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους

Κλειστή κεντρική θέρμανση στο 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας
Κλειστή παραμένει φέτος τον χειμώνα η κεντρική θέρμανση στο 44% των πολυκατοικιών της Αθήνας που έχουν λέβητες πετρελαίου, όταν τον περυσινό χειμώνα το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 33%.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής Χρ. Μπαλάσκας, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα της εταιρείας για τη χρηματοδότηση του 50% του κόστους εγκατάστασης συστημάτων αυτονομίας για ζεστό νερό, μαγείρεμα και θέρμανση με φυσικό αέριο.

Κλείσιμο
Περίπου 250.000 διαμερίσματα στην Αθήνα αναζητούν λύση για τη θέρμανσή τους και, όπως αναφέρθηκε, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ετοιμάζει αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να γίνει εύκολη η εγκατάσταση αυτονομίας στις πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση.

Μάλιστα, η ΕΠΑ έχει δεσμεύσει κεφάλαια 7 εκατ. ευρώ για να επιδοτήσει τέτοια συστήματα αυτονομίας με το ποσό των 1.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την ΕΠΑ, η μέση εξοικονόμηση από την καύση φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου είναι της τάξης του 44%, ενώ η μείωση στο βιομηχανικό τιμολόγιο για το 2013 ήταν 12% σε σχέση με το 2012 και για το οικιακό τιμολόγιο 11%.

Παρ' όλα αυτά, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας αλλά και του ήπιου χειμώνα η συνολική κατανάλωση μειώθηκε κατά 11%, οδηγώντας σε μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 18% το 2013 και των κερδών μετά από φόρους κατά 31%. Την ίδια ώρα, οι νέες συνδέσεις των νοικοκυριών εμφανίζονται μειωμένες κατά 33%. Αντίθετα, οι επαγγελματικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 27%.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης