Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα

Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα

Διάρκειας 30 ημερών - Θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος στη Φυλή - Οι δήμοι ζητούν βεβαίωση των νοσοκομείων για την επικινδυνότητα των αποβλήτων


Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομειακά απόβλητα
Όπως είχε δεσμευτεί τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες με την παράνομη εναπόθεση μολυσματικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ στα Άνω Λιόσια με άμεσες δραστικές παρεμβάσεις.

Για του λόγου το αληθές και για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ιατρικών αποβλήτων που συσσωρεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο και θα διαρκέσει 30 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ειδικός χώρος όπου θα συγκεντρώνονται τα βιολογικά απόβλητα λειτουργεί από τις 25 Δεκεμβρίου στο ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Εκεί γίνεται ο έλεγχος και ο διαχωρισμός των επικίνδυνων αποβλήτων, τα οποία οδηγούνται για αποτέφρωση στη μονάδα του ΕΔΣΝΑ (Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής) το οποίο έχει αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου.

Ωστόσο, οι δήμοι, σχετικά με τη μεταφορά των αποβλήτων, ζητούν βεβαίωση των νοσοκομείων για την επικινδυνότητα των αποβλήτων. Επιπρόσθετα, θα πρέπει τα απορριμματοφόρα 
να συνοδεύονται από δυο υπαλλήλους της επιτροπής διαχείρισης των νοσοκομείων μέχρι τον ειδικό χώρο απόθεσης στο ΧΥΤΑ και τον πρώτο έλεγχο.

Μετά τη λήξη της έκτακτης επιχείρησης, η οποία επιβαρύνει κυρίως τον ΕΔΣΝΑ, τα νοσοκομεία της Αττικής θα πρέπει να προσαρμοστούν στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης