Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Άκαρπη η συνάντησή τους με το υπουργείο Υγείας - Ζητούν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά 

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Σε αδιέξοδο κατέληξε και η τρίτη συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Υγείας.

Oι γιατροί της Αττικής αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και την ερχόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, ενώ αύριο θα αποφασίσει για το θέμα αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ζητούν για ακόμη μια φορά συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 

Κλείσιμο
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό  κ. Αντώνη Μπέζα, τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, παρουσίασε για μία ακόμη φορά το σχέδιο της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) βασικός άξονας του οποίου αποτελεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά τους οι γιατροί εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, καθώς ζητούν τη διατήρηση όλων των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου τους. Οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οικονομικά στοιχεία για την περίθαλψη του ελληνικού λαού καθώς και στοιχεία για τις ιατρικές ειδικότητες που απαιτεί η μεταρρύθμιση ανά υγειονομική περιφέρεια. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης