Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι

Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι

Στόχος τους «να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού

Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι
Το κλείσιμο του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) «βλέπουν» οι εργαζόμενοι του φορέα, πίσω από τη αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για τον Οργανισμό με αφορμή και τις αψιμαχίες μεταξύ της πρώην προέδρου κ. Μένης Μαλλιώρης και της πολιτικής προϊσταμένης της, υφυπουργού κυρίας Ζέττας Μακρή.
 
«Θέλουν να κλείσουν τον ΟΚΑΝΑ, για να μπουν στον χώρο αυτό ιδιωτικά συμφέροντα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού, κ. Γιάννης Κακλαμάνης, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Ο ίδιος επισήμανε ότι «εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για ζητήματα κακής διαχείρισης, να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να εντοπιστούν οι ευθύνες και να καταλογιστούν».
 
Πρόσθεσε όμως πως ο ΟΚΑΝΑ υποχρηματοδοτείται και ότι πρόκειται για πολιτική επιλογή των ηγεσιών του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κακλαμάνης, το 2011 ο προϋπολογισμός για τον ΟΚΑΝΑ ήταν 25 εκατ. ευρώ ενώ τα επόμενα δύο έτη ο προϋπολογισμός μειώθηκε στα 18 εκατ. ευρώ.
 
Μιλώντας για τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και όσα είπε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων υποστήριξε ότι ο κ. Ρακιντζής «ξεπέρασε κάθε όριο» και ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ρακιντζή και όσων ΜΜΕ «αδίκησαν τους εργαζόμενους με τρόπο πρωτοφανή».
 
Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Ρακιντζής περί αύξησης 182% σε μισθούς την τελευταία τριετία, απάντησε πως η μείωση κατά μέσο όρο αγγίζει το 50% και σε ορισμένους γιατρούς άγγιξε το 70%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης