Γιατροί ΕΟΠΥΥ - Υπουργείο Υγείας: Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν

Γιατροί ΕΟΠΥΥ - Υπουργείο Υγείας: Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν

Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές - Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις ο υπουργός - Νέα συνάντηση ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ - Υπουργείο Υγείας: Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν
Συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν ότι… διαφωνούν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κατά το απόγευμα της Παρασκευής, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου που όρισαν στην αρχή της περασμένης εβδομάδας.
 
Στην Αριστοτέλους προσήλθαν -με 45 λεπτά καθυστέρηση- οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ. Εκτός από τον υπουργό Υγείας, στη συνάντηση μετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
 
Κλείσιμο
Οι γιατροί ζήτησαν να διατηρηθούν οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, να μην γίνουν απολύσεις και να μη τεθούν συνάδελφοί τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ σε ό,τι αφορά στις εργασιακές σχέσεις τους στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) επέμειναν στη διατήρηση του ιδιωτικού τους ιατρείου, ζητώντας πλήρη αλλά όχι αποκλειστική απασχόληση.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος και του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει με κάθε τρόπο, κάτι που σημαίνει ότι η κινητικότητα του προσωπικού βρίσκεται προ των πυλών.

Τελικά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστήσουν μια τεχνική επιτροπή, υπό τον υφυπουργό κ. Μπέζα, η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και θα εξετάσει τις λεπτομέρειες για τις σχέσεις εργασίας των γιατρών στη νέα ΠΦΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης