Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων

Η δράση της τριμελούς σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια - 

Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων
Εφιάλτης για τους κατοίκους και τους ξενοδόχους της γραφικής Σαντορίνης είχε γίνει ένα «τρίο» Βουλγάρων κακοποιών που είχαν διαπράξει τουλάχιστον επτά κλοπές από σπίτια και δωμάτια ξενοδοχείων στο νησί. Δυο από τους δράστες έπεσαν στα χέρια ανδρών του αστυνομικού τμήματος Θήρας και ο τρίτος αναζητείται.

Οι δυο Βούλγαροι ηλικίας 34 και 40 χρόνων και ο 43χρονος συνεργός τους χτυπούσαν την τελευταία διετία και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κρύβονται πίσω και από άλλες κλοπές, γι' αυτό συνεχίζουν την προανάκριση. Ως τώρα, πάντως, διαπίστωσαν ότι δρούσαν από τον Ιούνιο του 2012, όταν διέρρηξαν τρία διαφορετικά δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Κλείσιμο
Το Νοέμβριο του 2012 διέρρηξαν το σπίτι ενός κατοίκου του νησιού και άρπαξαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ενώ οι επόμενες «δουλειές» τους έγιναν μέσα στο 2013. 

Στις 12 Μαρτίου έκλεψαν χρήματα από ένα σπίτι, στις 19 Σεπτεμβρίου κοσμήματα από ένα άλλο σπίτι και στις 29 Νοεμβρίου κοσμήματα από ένα ακόμη σπίτι. 

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσαν στις κλοπές, ιδιόχειρες σημειώσεις για την αξία χρυσού, κιάλια και γάντια. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των αλλοδαπών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης