ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βαριές αλληλοκατηγορίες Μακρή - Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

Βαριές αλληλοκατηγορίες Μακρή - Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ

Παρατυπίες στη διαχείριση κονδυλίων στον οργανισμό κατήγγειλε η υφυπουργός Υγείας


Βαριές αλληλοκατηγορίες Μακρή - Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ
Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στον ΟΚΑΝΑ, έπειτα από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τη «μαύρη» τρύπα στα ταμεία του οργανισμού.

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη ζήτησε χθες ο υπουργός Υγείας, έπειτα από παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στη διαχείριση κονδυλίων, είδηση που διέψευσε η ίδια σήμερα στον «αέρα» της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Σκάι. «Το ακούω πρώτη φορά από εσάς», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους - παρουσιαστές.

Κλείσιμο
Με παρέμβασή της στον Σκάι, σήμερα το πρωί, η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή εξέφρασε τη λύπη της για τις εξελίξεις στον οργανισμό, αλλά και την ελπίδα να δοθούν «έστω και τώρα οι εξηγήσεις στον αρμόδιο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Εμένα πάντως δεν μου δόθηκαν εξηγήσεις».

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι συγκεκριμένο κονδύλι δεν διοχετεύθηκε στα κέντρα πρόληψης, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σε εξέλιξη δύο ακόμα έρευνες.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Μακρή, είπε ότι στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Στην παρέμβασή της στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, λίγο μετά την παρέμβαση της υφυπουργού Υγείας, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη δήλωσε ότι υπάρχει έγγραφο από την υφυπουργό, το οποίο τής ζητούσε να παρακάμψει διαγωνισμό για την προμήθεια συγκεκριμένου φαρμάκου, πράγμα που η ίδια δεν δέχθηκε.

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

«Παρέλαβα το 2010 με έκθεση του κ. Ρακιντζή 37,5 εκατομμύρια χρέος. Και ευτυχώς που το έκανα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ», δηλώνει η ίδια.

Η υφυπουργός Ζέτα Μακρή παραχώρησε συνέντευξη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, ενώ και η Μένη Μαλλιώρη θα παραχωρήσει εντός της ημέρας συνέντευξη Τύπου.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ καλεί σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Tύπου (13:00) για να παρουσιάσει τις θέσεις της διοίκησης του οργανισμού για το ζήτημα που έχει προκύψει.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία σημάδια κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας κάνουν την εμφάνισή τους. Συγκεκριμένα, το 2011, είχε προκύψει μαύρη τρύπα 37,5 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να απειληθεί σοβαρά η ύπαρξη του Οργανισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης