ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζουν την επίθεση μελών της ΧΑ σε δημοσιογράφο

ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζουν την επίθεση μελών της ΧΑ σε δημοσιογράφο

Την επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος του Star, Παναγιώτης Μπούσιος, σε συγκέντρωση χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο

ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζουν την επίθεση μελών της ΧΑ σε δημοσιογράφο
Την αντίδραση των δύο δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, προκάλεσε η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφος και εικονολήπτης του Star κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος χτυπήθηκε στο κεφάλι ενώ ο εικονολήπτης που κατέγραφε την εκδήλωση, προπηλακίστηκε.

Κλείσιμο
Παράλληλα οι δύο ενώσεις διατυπώνουν ερωτήματα για τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο και ζητούν από κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους.

«Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται από τους εγκληματίες ναζί της «Χρυσής Αυγής». Προκαλεί, όμως, απορία η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες παρ’ όλο που βρίσκονταν στην εκδήλωση δεν έκαναν το παραμικρό. Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της «Χρυσής Αυγής», καθώς από τις φραστικές απειλές έχουμε φτάσει στους ξυλοδαρμούς και τους προπηλακισμούς. Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να εργάζεται κάτω από τέτοιες συνθήκες. Για το λόγο αυτό ζητούμε από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να επιτελούν το έργο τους χωρίς προπηλακισμούς και απειλές βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΗΕΑ.

«Το νέο χυδαίο, βίαιο και εκδικητικό κρούσμα των νεοναζιστών, συνέβη την ίδια μέρα που όλα τα Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυπταν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με ντοκουμέντα της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ απορρίπτοντας το επιχείρημα της ΧΑ ότι δίνεται στη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ απόρρητο υλικό, τονίζοντας πως «η δημοσιογραφική πληροφορία, έντυπη ή ηλεκτρονική, όταν αφορά ναζιστικές, απάνθρωπες, εγκληματικές, τρομοκρατικές ενέργειες, σε μια δημοκρατική χώρα, δεν μπορεί να είναι απόρρητη». 
«Οι ναζιστικοί, εγκληματικοί, τραμπουκισμοί δεν πρόκειται να πτοήσουν και τρομοκρατήσουν το δημοσιογραφικό κόσμο», σημειώνει η Ένωση και υπογραμμίζει «την υποχρέωση της αστυνομίας να προστατεύει τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση της επαγγελματικής αποστολής τους, από εγκληματικές σε βάρος τους επιθέσεις». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης