Ιδιωτικές κλινικές: Οδηγούμαστε σε εξόντωση!

Ιδιωτικές κλινικές: Οδηγούμαστε σε εξόντωση!

Claw back: Το μέτρο που υποχρεώνει τον κλάδο να επιστρέψει στον Οργανισμό τα ποσά κατά τα οποία καταγράφεται υπέρβαση των δαπανών για τις νοσηλείες ασφαλισμένων

Ιδιωτικές κλινικές: Οδηγούμαστε σε εξόντωση!
Το νομικό «οπλοστάσιο» ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά στο claw back, το μέτρο που υποχρεώνει τον κλάδο να επιστρέψει στον Οργανισμό τα ποσά κατά τα οποία καταγράφεται υπέρβαση των δαπανών για τις νοσηλείες ασφαλισμένων.
 
«Το θέατρο του παραλόγου στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται με εντολή εξόντωσης των ιδιωτικών παρόχων Υγείας»  αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).
 
Κλείσιμο
«Η σημερινή απόφαση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ για άνω του 40% claw back έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης απόφασης για 20% αναγκαστικό rebate στις οφειλές του το 2013 προς τις Ιδιωτικές Κλινικές. Μήπως ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι οι πάροχοι θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε αυτή την περικοπή  στις ΔΕΚΟ, στα τοκοχρεολύσια, στους προμηθευτές, την εφορία ή τους εργαζόμενους;» διερωτάται ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ότι «πρόκειται για σαφή εντολή εξόντωσης των ιδιωτικών παρόχων Υγείας».
 
«Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανή και θλιβερή πραγματικότητα, με αξιοπρέπεια και αίσθημα βαθιάς ευθύνης, είναι αναγκασμένος για μια ακόμη φορά να καταγγείλει τη Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι αποφάσεις της, έχουν ονοματεπώνυμο» καταλήγουν οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης