Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα

«Η πρόταση μομφής πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκή μομφή», είπε ο Π. Λαφαζάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους συγκεντρωμένους

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα
Ολοκληρώθηκε πριν τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής η «συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού», που διοργάνωσε στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις έξι το απόγευμα, ενώ στη Βουλή συζητιόταν η πρόταση πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Πέμπτη το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Στο Σύνταγμα είχαν στηθεί ηχεία από τα οποία μεταδιδόταν η συζήτηση στη Βουλή, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς, αλλά «έσπασε» όσο περνούσε η ώρα.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικές, ωστόσο, είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είπε από το ελληνικό Κοινοβούλιο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναλάβει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα οργανωτική πρωτοβουλία να μεταδώσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή στην πλατεία Συντάγματος. Μόνο που όταν άρχισε να μιλάει ο κ. Τσίπρας απεδείχθη ότι δεν υπήρχε ούτε κοινό στην πλατεία ούτε πραγματική ομιλία».

Με ειρωνική διάθεση σχολίασε, όμως, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την αποψινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. 

«Έχετε χάσει μήπως την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας; Σας ενόχλησε μήπως η παλλαϊκή μεγαλειώδης συγκέντρωσή σας απόψε;», είπε ο κ. Σαμαράς από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα

Νωρίτερα σε χαιρετισμό που απηύθυνε στους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε ότι «η πρόταση μομφής πρέπει να μετατραπεί σε λαϊκή μομφή».  Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος -όπως και ο κ. Λαφαζάνης-  κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση χάρισε στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών καναλιών τη δημόσια περιουσία των ψηφιακών συχνοτήτων. 

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυρία Ζ. Κωνσταντοπούλου  και ο Δ. Στρατούλης. Παρόντες ήταν και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, ενώ απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με κεριά αναμμένα κρατούσαν πανό «η καθαριότητα στους ιδιώτες, οι καθαρίστριες στο δρόμο» μπροστά από τα κάγκελα του Άγνωστου Στρατιώτη.

«Την ώρα που θα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην τρόικα, αντίστασης στο μνημόνιο και στη συρρίκνωση της δημοκρατίας. Φτάνει πια! Σταματάμε την καταστροφή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, αγωνιζόμαστε για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας», έγραφε στο κάλεσμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης