Τα Χανιά καλωσορίζουν το δημόσιο θηλασμό

Τα Χανιά καλωσορίζουν το δημόσιο θηλασμό

Η δράση περιλαμβάνει την εύρεση χώρων, σε καταστήματα, φαρμακεία και επιχειρήσεις, φιλικών προς τον θηλασμό, όπου κάθε μητέρα που απολαμβάνει τη βόλτα της στην πόλη μαζί με το μωρό της

Τα Χανιά καλωσορίζουν το δημόσιο θηλασμό
Με τη συμμετοχή 63 επιχειρήσεων πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά η δράση τα . Η επίσημη έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο δημαρχείο της πόλης και, όπως μεταξύ άλλων επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από την ομάδα «Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» που ανήκει στο Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων.

Η δράση περιλαμβάνει την εύρεση χώρων, σε καταστήματα, φαρμακεία και επιχειρήσεις, φιλικών προς τον θηλασμό, όπου κάθε μητέρα που απολαμβάνει τη βόλτα της στην πόλη των Χανίων μαζί με το μωρό της, θα μπορεί να αναζητήσει ένα φιλικό και ήρεμο μέρος για να θηλάσει το μωρό της ανά πάσα στιγμή.

Κλείσιμο
Οπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη στο φουαγέ του δημοτικού μεγάρου θα μπορούν πλέον οι μητέρες να διευκολύνονται και να θηλάζουν τα μικρά τους. «Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Χατζηδάκη.

Το ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού», Νάνσυ Μαραβελάκη, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013 με τίτλο «Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, στις 11.00 το πρωί στον δημοτικό κήπο Χανίων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μητέρες-μέλη της ομάδας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στον Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, το 1992 (στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου).

πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης