13 συλλήψεις σε κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια

13 συλλήψεις σε κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια

Μετά τη σύλληψη, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης

13 συλλήψεις σε κατάληψη εργαζομένων στην Εύβοια
Στη σύλληψη 13 ατόμων κατέληξε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, στις 5.30 το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για πάνω από έναν μήνα, από απολυμένους και εργαζόμενους εργαστασίων της περιοχής.

Κατά την επιχείρηση, συνελήφθησαν τα 13 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτήριο και στη συνέχεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για την κατάληψη είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν αδικήματα, μετά την οποία αποφασίστηκε η επέμβαση.

Μετά τη σύλληψη, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Τελικά αποχώρησαν όταν, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι στις 10.30 το πρωί.

Στον εισαγγελέα πάντως  θα υποβληθεί η δικογραφία που σχηματίζει σε βάρος τους η αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και τη σύλληψη 13 εργαζομένων και συνδικαλιστών που «διεκδικούν δεδουλευμένα και το δικαίωμα στη δουλειά» κατήγγειλε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος «εδώ και 40 και πλέον μέρες οι εργαζόμενοι από τα εργοστάσια "Τσιμέντα Χαλκίδας", "Σέλμαν", "Νεοσέτ", "Ιντερκέμ", "Μηχανική" έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια που έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα».

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να ορθώσουν τείχος απέναντι στον αυταρχισμό και το δόγμα «νόμος και τάξη» που επιστρατεύει η κυβέρνηση ενάντια στους δίκαιους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης