Ιερόσυλοι λεηλάτησαν νεκροταφείο στην Ηλεία

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν νεκροταφείο στην Ηλεία

Οι ιερόσυλοι είχαν ξεκολλήσει από τις βάσεις τους τα μπρούτζινα καντήλια και είχαν αρπάξει τα θυμιατά αδιαφορώντας για τις φθορές που προκάλεσαν

Άρης: Για σκορ πρόκρισης κόντρα στην Γιαγκελόνια
Ιερόσυλοι λεηλάτησαν νεκροταφείο στην Ηλεία
Νέο χτύπημα από τους άγνωστους «κυνηγούς» χαλκού που εισβάλλουν στα κοιμητήρια της Ηλείας και καταστρέφουν μνήματα για να κλέψουν καντήλια και θυμιατά. Αυτή τη φορά, χτύπησαν μέρα- μεσημέρι στο νεκροταφείο του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Ηλία του δήμου Ήλιδας.

Ως νωρίς το απόγευμα υπήρχαν εργάτες οι οποίοι έκαναν επισκευές στην εκκλησία του κοιμητηρίου. Δυο ώρες αργότερα, ένας νεαρός επισκέφθηκε τον τάφο συγγενικού του προσώπου και διαπίστωσε ότι πάνω από 20 μνήματα είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές! Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι ιερόσυλοι είχαν ξεκολλήσει από τις βάσεις τους τα μπρούτζινα καντήλια και είχαν αρπάξει τα θυμιατά αδιαφορώντας για τις φθορές που προκάλεσαν. Το ίδιο κοιμητήριο είχε λεηλατηθεί και πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν ξεκίνησαν τη δράση τους οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού της περιοχής.

Κλείσιμο
*** Στόχος ιερόσυλων έγινε και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γιαννοχώρι της Καστοριάς, η μοναδική στα Βαλκάνια με διπλό γυναικωνίτη που ξεχωρίζει για το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπο της. Οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν άγνωστο ποσό από το παγκάρι και τάματα η αξία των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί.

*** Σε ένα χωριό της Δράμας, ωστόσο, οι αστυνομικοί του τμήματος Προσοτσάνης κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω έναν πατέρα και την κόρη του που τρύπωσαν σε μια εκκλησία παραβιάζοντας τη δευτερεύουσα είσοδο και άρπαξαν από το εσωτερικό δυο μεταλλικά κουτιά που περιείχαν συνολικά 100 ευρώ. Οι ιερόσυλοι δράστες, ένας 40χρονος και μια 14χρονη, παρελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας και ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές από ναούς.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης