Ιερόσυλοι ρήμαξαν ναό στην Ηλεία

Ιερόσυλοι ρήμαξαν ναό στην Ηλεία

Οι δράστες σήκωσαν τέσσερα βαριά μπρούτζινα μανουάλια που, σύμφωνα με τον ιερέα, είχαν αξία 1.500 ευρώ και διέφυγαν αθέατοι

Πρώην τραπεζικός διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα!
Ιερόσυλοι ρήμαξαν ναό στην Ηλεία

Τελείωσαν τις διακοπές τους και έπιασαν πάλι «δουλειά» οι σπείρες των ιερόσυλων «κυνηγών» χαλκού που εδώ και ένα χρόνο έχουν ρημάξει τις εκκλησίες και τα ξωκκλήσια στα χωριά της Ηλείας, κλέβοντας κυρίως μπρούτζινα αντικείμενα τα οποία λιώνουν για να τα πουλήσουν σε χυτήρια.

Οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» ξανά την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή της Σκαφιδιάς στον Πύργο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αφού διέλυσαν κυριολεκτικά την πόρτα για να μπουν στο εσωτερικό του ναού. Προφανώς είχαν επισκεφτεί νωρίτερα την εκκλησία και είχαν διαπιστώσει ότι υπήρχαν μέσα αντικείμενα που τους ενδιέφεραν.
Κλείσιμο

Κανείς δεν αντιλήφθηκε πότε έγινε η κλοπή, παρά μόνο όταν ο εφημέριος άνοιξε την εκκλησία για να λειτουργήσει την ημέρα της Παναγίας. Οι δράστες είχαν «σηκώσει» μόνο τα τέσσερα βαριά μπρούτζινα μανουάλια που, σύμφωνα με τον ιερέα, είχαν αξία 1.500 ευρώ και διέφυγαν αθέατοι χωρίς να πειράξουν κάτι άλλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης