Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Το πρωί θα φτάσουν στο νησί οι γεννήτριες ισχύς άνω των 10 μεγαβάτ, που μεταφέρει το αρματαγωγό «Χίος» του Πολεμικού Ναυτικού

Τίτλοι τέλους για Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη
Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη
Χωρίς ρεύμα άφησε το νησί της Σαντορίνης έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στις μηχανές του εργοστασίου ρεύματος στην περιοχή του Μονόλιθου.

H έκρηξη προκλήθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου Θήρας και σύντομα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έμεινε χωρίς ρεύμα,λόγω βλάβης στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Κλείσιμο
Το απόγευμα, περίπου στις 6, απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», που μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

Δύο ώρες αργοτερα, τέθηκε σε μερική λειτουργία ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στο νησί και άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας. Τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν γεννήτριες και από τη Ρόδο ισχύος τουλάχιστον 5 μεγαβάτ, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από την Κρήτη και την Πάρο.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ, γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ φορτώθηκαν το απόγευμα στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού «Χίος» για να μεταφερθούν στο νησί και να ενισχύσουν το τοπικό παραγωγό δυναμικό έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά στον τοπικό σταθμό παραγωγής.

Το αρματαγωγό αναμένεται να φτάσει στη Σαντορίνη τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νωρίτερα, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξέφρασε με ανακοίνωση τη λύπη του για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και δηλώνει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης