Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση - «Θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ - Αύριο 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Απεργία  πείνας από 22 βουλευτές  στην Αλβανία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα
Αποχώρησαν άπραγοι από το υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, που επιχείρησαν να συναντήσουν τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματά τους, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα. Όπως ενημερώθηκαν, ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορούσε να τους δεχτεί, λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.

Εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς χαρακτήρισε τον κ.Στουρνάρα «εντολοδόχο της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως «δέχεται να συναντάει τους τροικανούς και όχι τους εργαζόμενους του Δημοσίου που τους αφορά το θέμα της διαθεσιμότητας».

Κλείσιμο
Προανήγγειλε μάλιστα ότι ο Σεπτέμβρης θα είναι «καυτός», καθώς η Ομοσπονδία πρόκειται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν εποχές που είναι αρνητικές όσον αφορά τις εργατικές κινητοποιήσεις».

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Οικονομικών, άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμειναν κλειστοί για τα οχήματα. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας.




Ξεχωριστή κινητοποίηση, έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία ενάντια στη διαθεσιμότητα.



Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει σήμερα παννατική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται «στη σφαγιαστική πολιτικών έμμεσων και άμεσων, παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης