Παρέμβαση Κουτζαμάνη για την υπόθεση του επίορκου δημοτικού υπαλλήλου

Παρέμβαση Κουτζαμάνη για την υπόθεση του επίορκου δημοτικού υπαλλήλου

Έρευνα για τυχόν ευθύνες δικαστικών λειτουργών που έδωσαν τις εννέα αναβολές

Παρέμβαση Κουτζαμάνη για την υπόθεση του επίορκου δημοτικού υπαλλήλου
Τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικαστών και εισαγγελέων που είπαν «ναι» στη χορήγηση εννέα αναβολών στην εκδίκαση της υπόθεσης του επίορκου δημοτικού υπαλλήλου, θα αναζητηθούν στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, στην οποία αναφερόταν πως παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται το 2011, η δίκη του δεν έγινε ακόμη, καθώς αναβλήθηκε εννέα φορές μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων ο συγκεκριμένος υπάλληλος συνελήφθη το 2011 να λαμβάνει μίζα 10.000 ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Ωστόσο, τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και αμέσως τέθηκε σε αργία.

Η υπόθεσή του πρωτοεισήχθη σε ακροατήριο στις 22/7/2011 και από τότε μετρά εννέα αναβολές, οι πέντε εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης. «Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται κυρίως υποθέσεις «γρηγορόσημων» και απάτης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης