Βίντεο: Αυτοί οι σκύλοι είναι σήμα κατατεθέν της Ζιμπάμπουε και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Βίντεο: Αυτοί οι σκύλοι είναι σήμα κατατεθέν της Ζιμπάμπουε και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Πρόκειται για τα African painted dogs, μία ιδιαίτερα σπάνια ράτσα σκύλων, και το βίντεο είναι από ένα μεγάλο Πάρκο στη Ζιμπάμπουε.

Βίντεο: Αυτοί οι σκύλοι είναι σήμα κατατεθέν της Ζιμπάμπουε και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Σίγουρα δεν είναι όλα τα ζώα το ίδιο. Δεν έχουν όλα συναίσθηση των κινδύνων. Σίγουρα όμως η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων είναι κάτι τόσο σπάνιο, που δεν πρέπει να εξαφανιστεί...

Πόσες φορές δεν έχετε αναγκαστεί να μειώσετε ταχήυτητα ενώ οδηγείτε, γιατί βλέπετε ένα ζωάκι μπροστά σας; Υπάρχουν όμως φορές, που ζώα, όπως τα σκυλάκια στο βίντεο που ακολουθεί, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο και διασχίζουν ανέμελα τον δρόμο. Αλλά... προσέξτε καλύτερα το βίντεο. Δεν είναι απλά σκυλάκια, αλλά σκυλάκια μίας ιδιαίτερα σπάνιας ράτσας που κινδυνευέι άμεσα να εξαφανιστεί.

Κλείσιμο


Όταν βλέπεις ένα σκυλάκι, και όχι συνολικά 13 όπως στο βίντεο, ναι, αξίζει τον κόπο να μειώσεις ταχύτητα. Πρόκειται για τα African painted dogs, μία ιδιαίτερα σπάνια ράτσα σκύλων, και το βίντεο είναι από ένα μεγάλο Πάρκο στη Ζιμπάμπουε.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά συναντώνται στην υποσαχάρια Αφρική, και θεωρούνται πρόγονος όλων των υπόλοιπων φυλών σκύλων που υπάρχουν. Οι απόψεις των επιστημόνων για την σχέση τους με τους λύκους διίστανται. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, σήμερα υπάρχουν περίπου 6.000 τέτοιοι σκύλοι, και αποτελούν "σήμα κατατεθέν" της Ζιμπάμπουε. Δείτε μερικές ακόμη εντυπωσιακές φωτογραφίες από το πραγματικά πολύ σπάνια ράτσα σκύλου.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης