Οι ωκεανοί της Γης έχουν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές

Οι ωκεανοί της Γης έχουν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μαλαισιανού Boeing φέρνει στο φως ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα για τον πλανήτη μας

Οι ωκεανοί της Γης έχουν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές
Ο πλανήτης μας απειλείται καθημερινά από την αλόγιστη και την ασύνετη ανθρώπινη δραστηριότητα. Και όσο και αν φανεί παράξενο οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών το αποδεικνύουν αυτό για ακόμα μια φορά. Πως γίνεται αυτό; Στις υδάτινες περιοχές που διεξάγονται οι έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι ωκεανοί μας έχουν μετατραπεί σε απέραντες χωματερές!

Το ζήτημα αυτό έφερε στην επικαιρότητα δημοσίευμα του National Geographic το οποίο αναφέρει ότι χιλιάδες αντικείμενα όπως πλαστικές σακούλες, συσκευές ακόμα και ολόκληρα container πλέουν κοντά στα παράλια της Δυτικής Αυστραλίας αλλά και της Ινδονησίας. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τα περισσότερα αντικείμενα εξ' αυτών είναι από πλαστικό το οποίο προκαλεί καταστροφικές συνέπειες στη θαλάσσια ζωή.

Το 90% από τα σκουπίδια στις περίπου 5 «κηλίδες» σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στους ωκεανούς, αποτελούνται από πλαστικό, εξηγούν οι ερευνητές. Μάλιστα τονίζουν ότι έχουν βγάλει πλαστικούς αναπτήρες από εκατοντάδες σκελετούς πτηνών, ενώ οι θαλάσσιες χελώνες και οι γκρίζες φάλαινες της Καλιφόρνια είναι επίσης μεγάλες ακούσιοι καταναλωτές πλαστικού.

Η υψηλότερη συγκέντρωση πλαστικών βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό, ο οποίος δέχεται το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά , το Μεξικό και την Ευρώπη .

Λόγω της απομόνωσης της, η κηλίδα σκουπιδιών στον Ινδικό Ωκεανό παραμένει ένα μυστήριο. Καλύπτει μια τεράστια περιοχή , τουλάχιστον 5.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά χωρίς σαφή όρια .
Κλείσιμο

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν το Μαλαισιανό Boeing 777 συνετρίβη στη ζώνη στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας, όπου οι ερευνητές ψάχνουν τώρα, τότε τα συντρίμμια του είναι ήδη στο ταξίδι τους δυτικά προς τη Μαδαγασκάρη για να ενταχθούν στα σκουπίδια στον Ινδικό Ωκεανό σε περίπου ένα χρόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης