Το νέφος στην Κίνα κόβει νωρίτερα το... νήμα της ζωής

Το νέφος στην Κίνα κόβει νωρίτερα το... νήμα της ζωής

Το τοξικό νέφος προκαλεί πονοκέφαλο στις κινεζικές αρχές, έπειτα από τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία άγγιξε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο

Το νέφος στην Κίνα κόβει νωρίτερα το... νήμα της ζωής
Σύμφωνα με την μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα και εστιάζει στις επιπτώσεις της  μόλυνσης του περιβάλλοντος στον ανθρώπινο οργανισμό,  η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη μειώνει το προσδόκιμο ζωής των πολιτών κατά 5,5 χρόνια.
 
Η έρευνα επισημαίνει πως, η διαρκής μόλυνση του περιβάλλοντος στο βόρειο τμήμα της Κίνας ευνοεί την εκδήλωση κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικών.
  
Δημοσίευμα των "Financial Times" αναφέρει πως, το ολοένα και επιδεινούμενο τοξικό νέφος προκαλεί πονοκέφαλο στις κινεζικές αρχές, έπειτα από τα επίπεδα ρεκόρ τα οποία άγγιξε η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πρωτεύουσα της χώρας τον περασμένο Ιανουάριο αναγκάζοντας τους πολίτες να εξοπλιστούν με ειδικά φίλτρα αέρα και ειδικές μάσκες.
  
Χρησιμοποιώντας δεδομένα δεκαετιών μόλυνσης από όλη την επικράτεια της χώρας, η νέα μελέτη που διεξήχθη από το  Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, δύο Πανεπιστήμια του Πεκίνο, καθώς και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, κατάφερε να καταγράψει και να υπολογίσει τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο προσδόκιμο ζωής.
  
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που είναι σε θέση να δείξει πώς η ρύπανση επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία αλλά και πόσο επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής όπως επίσης και το αν ευθύνεται για την εκδήλωση ασθενειών, όπως κακοήθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης