Στο «κόκκινο» η Wall με απώλειες άνω του 1%

Στο «κόκκινο» η Wall με απώλειες άνω του 1%

Ο διοικητής της Fed, Ζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι η Fed ενδεχομένως να προχωρήσει σε περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018

Στο «κόκκινο» η Wall με απώλειες άνω του 1%
Πτωτικά «γύρισε» τελικά η Wall Street μετά τα σχόλια του διοικητή της Fed, Ζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο, ο οποίος έδωσε σήμα ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταδιακά παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,16% στις 25.410 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με αντίστοιχες απώλειες 1,1% στις 2.744 μονάδες ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,23% στις 7.330 μονάδες.

Κλείσιμο
Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η Fed ενδεχομένως να προχωρήσει σε περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018. «Παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα, οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές. Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%. Κατά την άποψη της Fed, η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα επιτύχει τους στόχους μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε πως η Fed θα ξεκινήσει να ετοιμάζει τις νέες προβλέψεις στη συνεδρίαση του Μαρτίου, οι οποίες θα συνυπολογίζουν την επίδραση των φιλόδοξων πολιτικών της νέας κυβέρνησης (όπως η φορολογική μεταρρύθμιση).

«Είναι πολύ αισιόδοξος για την οικονομία και για την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού. Θα συνεχίσει με την αύξηση των επιτοκίων και τη συρρίκνωση του ισολογισμού και η πτώση 1.500 μονάδων στον Dow δεν πρόκειται να τον αποθαρρύνει» σχολιάζει ο Γουάρντ ΜακΚάρθι, επικεφαλής οικονομολόγος στην Jefferies.

Οι δηλώσεις Πάουελ «οδήγησαν» υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Ενδεικτικά, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,915%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Macy's ενισχύθηκε κατά 3,5% μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στο «μέτωπο» των μακροοικονομικών, οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε σε υψηλό 17 ετών, στις 130,8 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης