Απώλειες στη Wall λόγω Κίνας και NAFTA

Απώλειες στη Wall λόγω Κίνας και NAFTA

Αξιωματούχοι του Πεκίνου συνιστούν στην κινεζική κυβέρνηση να περιορίσει ή και να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικό κρατικό χρέος

Απώλειες στη Wall λόγω Κίνας και NAFTA
Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα μπορεί να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά κρατικά ομόλογα και ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποσυρθούν από τη NAFTA.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,07% στις 25.369 μονάδες, ο S&P 500 -0,11% στις 2.748 μονάδες και ο Nasdaq -0,14% στις 7.153 μονάδες.

Κλείσιμο
Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 16 μονάδων ενώ νωρίτερα έχανε έως και 128 μονάδες. Απώλειες και για τον S&P 500 με τους τομείς της κοινής ωφέλειας και του real estate να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές σχετικές με το θέμα, μετέδωσε την Τετάρτη ότι αξιωματούχοι του Πεκίνου συνιστούν στην κινεζική κυβέρνηση να περιορίσει ή και να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικό κρατικό χρέος.

Ακόμα ανέφερε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το χρέος των ΗΠΑ γίνεται λιγότερο ελκυστικό σε σύγκριση με άλλα περιουσιακά στοιχεία, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο επιβράδυνσης ή και διακοπής των αγορών.

Αίσθηση προκάλεσε και θέμα του Reuters, που επικαλείται καναδικές κυβερνητικές πηγές, ότι ο Καναδάς είναι όλο και περισσότερο πεπεισμένος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα βγάλει τις ΗΠΑ από τη NAFTA.

Οι μετοχές της General Motors κατέγραψαν πτώση άνω του 2% ενώ και καναδικές μετοχές σημείωσαν απώλειες.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης