Οι επιθεωρητές εργασίας βάζουν βενζίνη από τη τσέπη τους για να κάνουν ελέγχους στα νησιά!

Οι επιθεωρητές εργασίας βάζουν βενζίνη από τη τσέπη τους για να κάνουν ελέγχους στα νησιά!

Ενώ αγοράζουν ρεφενέ μελάνι και χαρτί - «Ντρεπόμαστε γιατί δεχόμαστε και κοινό» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Οι επιθεωρητές εργασίας βάζουν βενζίνη από τη τσέπη τους για να κάνουν ελέγχους στα νησιά!
Ανήκουστο και όμως αληθινό! Από την τσέπη τους πληρώνουν τη βενζίνη  οι επιθεωρητές εργασίας για να κάνουν ελέγχους στην περιφέρεια και στα νησιά . Η μόνη εναλλακτική λύση που έχουν είναι να διανύουν χιλιόμετρα για να βρουν το μόνο πρατήριο βενζίνης του νομού που δέχεται να βάλει βενζίνη επί πιστώσει με βάση τη σύμβαση που έχει συνάψει με το υπουργείο εργασίας. Και δεν είναι μόνο αυτό . Οι επιθεωρητές εργασίας βάζουν ρεφενέ λεφτά για να αγοράσουν μελάνι για τους εκτυπωτές ,χαρτί και στυλό. Και όλα αυτά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου που θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένοι στους ελέγχους για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετωπίζουν απειλές και προπηλακισμούς.

Τον προηγούμενο μήνα στο  Ρέθυμνο εξαγριωμένος επιχειρηματίας προπηλάκισε τα μέλη κλιμακίου Επιθεωρητών Εργασίας που έκαναν ελέγχους στην περιοχή και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να συνεχιστούν οι έλεγχοι . Παλαιότερα επιχειρηματίες προφανώς παραβάτες είχαν κάψει το αυτοκίνητο της εισαγγελέως Σύρου και είχαν σκάσει τα λάστιχα των οχημάτων των ελεγκτών.

Κλείσιμο
Γιατί εξακολουθεί να υφίσταται αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας; Από την 1/1/2017 που άλλαξε ο νόμος για τις πιστώσεις του δημοσίου ( ν.4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων και προμηθειών) οι περιφερειακές υπηρεσίες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ καθώς δεν επιτρέπεται η κατάτμηση των προμηθειών (πρέπει να ληφθεί  υπόψη η συνολική εκτιμώμενη αξία της δαπάνης για όλες τις χωριστές επιχειρησιακές μονάδες). Αφού εξαντλήθηκε, λοιπόν, το στοκ σε αναλώσιμα που είχαν από το 2016 οι υπάλληλοι  πληρώνουν ρεφενέ για χαρτί και μελάνι ενώ αναλαμβάνουν εναλλάξ την καθαριότητα των γραφείων για να μην βγουν ..ποντίκια. «Ντρεπόμαστε  - λένε- γιατί δεχόμαστε και κοινό»!

Σε ανακοίνωσή τους οι Επιθεωρητές Εργασίας και οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για τα χρονίζοντα προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών τα οποία δεν είναι άλλα από τις πραγματικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικούς πόρους, ακόμη και βενζίνης για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ελάχιστες / μηδαμινές αποδοχές για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, ή για νυχτερινούς και απογευματινούς ελέγχους. Προβλήματα που δυστυχώς
αποτελούν ουσιαστικά εμπόδια στην εκτέλεση του έργου που τους έχει ανατεθεί.

Πέρα όλων των ανωτέρω περιορισμών, έχουν να αντιμετωπίσουν και  βίαιη συμπεριφορά των εργοδοτών.

«Η αυξανόμενη διολίσθηση στην πράξη των εργοδοτών όσον αφορά την εφαρμογή παρανόμων πρακτικών εις βάρος συναδέλφων μας- τονίζουν επίσης στην ανακοίνωση τους -έχουν ως
στόχο τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στους κόλπους των επιθεωρητών εργασίας με απώτερο σκοπό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του συστήματος προστασίας, προάσπισης και προαγωγής των εργασιακών σχέσεων και να καλλιεργήσουν μεγαλύτερη ανασφάλεια στους αδύναμους συμπολίτες μας.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης