Ποιοι «χτυπάνε» τη γραμμή 4 του μετρό

Ποιοι «χτυπάνε» τη γραμμή 4 του μετρό

Μία από τις μεγάλες αλλαγές του νέου διαγωνισμού που αναμένεται να πάρει και νέα παράταση πέραν της 17ης Ιουλίου για την α΄ φάση που είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποτελεί αναμφισβήτητα το «διαζύγιο» της Γαλλικής Vinci από τον Άκτωρα

Ποιοι «χτυπάνε» τη γραμμή 4 του μετρό
Τέσσερα σχήματα με τη συμμετοχή κορυφαίων ελληνικών και διεθνή ομίλων, συσπειρώνει μέχρι στιγμής η προκήρυξη του γιγαντιαίου διαγωνισμού για την γραμμή 4 του μετρό, που θα εξυπηρετεί την μετακίνηση πάνω από 220.000 επιβατών ημερησίως.

Τόσο η αναζήτηση ισχυρών συμμάχων, όσο και το μέγεθος του έργου ύψους 1,45 δισ. ευρώ σε μια περίοδο μεγάλης δοκιμασίας για τον τεχνικό κόσμο της χώρας, φουντώνουν τη μάχη μεταξύ των υποψηφίων και προκαλούν πιέσεις, ανατροπές και έντονο παρασκήνιο.

Κλείσιμο
Μία από τις μεγάλες αλλαγές του νέου διαγωνισμού που αναμένεται να πάρει και νέα παράταση πέραν της 17ης Ιουλίου για την α΄ φάση που είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος, αποτελεί αναμφισβήτητα το «διαζύγιο» της Γαλλικής Vinci από τον Άκτωρα.

H κατασκευαστική του ομίλου Ελλάκτωρ, που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στενούς δεσμούς με τους Γάλλους στους διαγωνισμούς για τα μεγάλα έργα, επιλέγει σε αυτή την φάση τη σύμπραξη με τους ετέρους της στο μετρό της Θεσσαλονίκης αφού προβλέπεται κάθοδος στο διαγωνισμό με την Ιταλική Ansaldo που ανήκει στον όμιλο της Hitachi.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης