Ο Ντράγκι... ανεβάζει τη Wall Street

Ο Ντράγκι... ανεβάζει τη Wall Street

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε 1,6% (μετά και το πρόστιμο-ρεκόρ της Κομισιόν στην Google), αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους από πλευράς απόδοσης, καθώς τα κέρδη του από την αρχή του έτους φθάνουν στο 17%

Ο Ντράγκι... ανεβάζει τη Wall Street
Ανοδικά έκλεισε η αμερικανική αγορά μετά τις διευκρινίσεις από την ΕΚΤ για τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και τη διαβεβαίωση ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας δεν έχει αλλάξει.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,68% στις 21.454 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,88% στις 2.440 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,43% στις 6.234 μονάδες.

Αναφορικά με την ΕΚΤ και όπως ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στον κ. Ντράγκι, ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας με τις δηλώσεις του εννοούσε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «περισσότερη υπομονή» αναφορικά με μία μακρά περίοδο χαμηλού πληθωρισμού και όχι ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της ευρωώνης.

«Αυτό (σ.σ.: η διευκρίνιση) αποτελεί πόσο παγιδευμένοι είναι στις αγορές, καθώς μία ομιλία και μία διευκρίνιση μπορεί να ταρακουνήσει τα πάντα», εκτιμά ο Peter Boockvar, αναλυτής της Lindsey Group.

Η προσοχή, πάντως, των επενδυτών παραμένει στραμμένη στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε 1,6% (μετά και το πρόστιμο-ρεκόρ της Κομισιόν στην Google), αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους από πλευράς απόδοσης, καθώς τα κέρδη του από την αρχή του έτους φθάνουν στο 17%.
Κλείσιμο

Σταθεροποιητικές τάσεις για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να διατηρείται στο επίπεδο του 2,24%.

Σε οικονομικό επίπεδο οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου υποχώρησαν 6% την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κινήθηκαν πτωτικά τον Μάιο, για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης