Κρουαζιέρα: Η πτώση του 2017 παρασύρει και το 2018 στην Ελλάδα

Κρουαζιέρα: Η πτώση του 2017 παρασύρει και το 2018 στην Ελλάδα

«Το 2017 είναι χαμένο αφού οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και στα 42 ελληνικά λιμάνια αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 22,7%. Στα ίδια βήματα θα ακολουθήσει και το 2018» επισημαίνουν στελέχη της αγοράς

Κρουαζιέρα: Η πτώση του 2017 παρασύρει και το 2018 στην Ελλάδα
Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικά περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου η ελληνική κρουαζιέρα καλείται να βρει τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

«Το 2017 είναι χαμένο αφού οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων και στα 42 ελληνικά λιμάνια αναμένεται να είναι μειωμένες κατά 22,7%. Στα ίδια βήματα θα ακολουθήσει και το 2018» επισημαίνουν στελέχη της αγοράς.

Κλείσιμο
Η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων δεν είναι εύκολη αφού υπάρχει έλλειψη σωστής επικοινωνίας με τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που μοιράζουν το παιχνίδι παγκοσμίως.

Το λιμάνι του Πειραιά με τους ένα εκατομμύρια επιβάτες προσπαθεί να κρατήσει στους ώμους του σαν άλλος Άτλας το οικοδόμημα. Όμως αυτό δεν φθάνει. Θα πρέπει να ενισχύσει τη θέση του. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Cosco που ανέλαβε την τύχη του λιμανιού και καλείται μέσα σε δύσκολες συνθήκες να διαμορφώσει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, ούσα όμως άπειρη στη διαχείριση τερματικών σταθμών κρουαζιέρας.

Η κρουαζιέρα παραμένει μια δυναμική αγορά, η οποία καταγράφει υψηλότερη δραστηριότητα κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις από 25,3 εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να πραγματοποιήσουν μία κρουαζιέρα μέσα στο 2017, σχεδόν 4% περισσότεροι από το 2016. Πρόκειται για μια βιομηχανία μοναδική καθώς έχει κινηθεί ανοδικά κάθε έτος για τρεις δεκαετίες, και με συνολική αύξηση κατά 62% την δεκαετίας 2007-2016. Η έννοια της «κυκλικότητας» των οικονομικών δραστηριοτήτων. Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μεγέθη της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των ναυπηγήσεων, εκτιμάται ότι δημιουργούν κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 11 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης