Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Νέο υψηλό ρεκόρ για τον Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Νέο υψηλό ρεκόρ για τον Nasdaq

Οι επενδυτές φαίνεται να φοβούνται ότι η απομάκρυνση του κ. Comey μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση εφαρμογής ορισμένων βασικών μέτρων της κυβερνητικής ατζέντας, όπως η αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Νέο υψηλό ρεκόρ για τον Nasdaq
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις επιπτώσεις της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει τον επικεφαλής του FBI, James Comey, μια απόφαση που εκτιμούν ότι θα προκαλέσει αρκετές αναταράξεις.

O Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,16% στις 20.943 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 2.399 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,14% στις 6.129 μονάδες, σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Κλείσιμο
Οι επενδυτές φαίνεται να φοβούνται ότι η απομάκρυνση του κ. Comey μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση εφαρμογής ορισμένων βασικών μέτρων της κυβερνητικής ατζέντας, όπως η αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις αλλά και η μείωση της δύναμης των αρχών ελέγχου.

«Η απομάκρυνση του Comey αποτελεί μία αναπάντεχη καταιγίδα και μπορεί να καθυστερήσει ορισμένα θέματα», τονίζει ο Michael Block, στρατηγικός αναλυτής της Rhino Trading Partners, ο οποίος εκτιμά ότι η όλη αναταραχή μπορεί να πλήξει τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, ενός εκ των κλάδων που έχουν καταγράψει την καλύτερη πορεία από την εκλογή Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα.

Πάντως η καλή πορεία των εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου εξακολουθεί να στηρίζει την αμερικανική αγορά, με την FactSet να αναφέρει ότι το 75% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έχουν κατορθώσει να ισοφαρίσουν τις εκτιμήσεις, ενώ το 66% τις έχει ξεπεράσει σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι αιτήσεις για λήψη στεγαστικού δανείου ενισχύθηκαν 2,4% την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν 0,5% υψηλότερα, άνω των εκτιμήσεων.

Πηγή: Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης